Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
x

ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ G20 Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΡΟΝ-ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ AUKUS

Θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 δήλωσε ο Μακρόν για μια «επανέναρξη του διαλόγου».

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν στη Ρώμη στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 στα τέλη Οκτωβρίου για μια «επανέναρξη του διαλόγου» και για να προχωρήσουν μπροστά μετά την κρίση σε σχέση με το στρατιωτικό σύμφωνο των ΗΠΑ με την Αυστραλία.

«Θα συναντηθούμε κατά τη διάρκεια της G20. Νομίζω ότι είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να δούμε πώς μπορούμε να ξαναρχίσουμε το διάλογο… έχει να κάνει με γεγονότα και τι πρέπει να κάνουμε μαζί», δήλωσε ο Μακρόν κατά την άφιξή του σε ένα δείπνο στο πλαίσιο της άτυπης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής που διεξάγεται σήμερα στην Σλοβενία.

Η απόφαση της Αυστραλίας να ακυρώσει μια μεγάλη σύμβαση υποβρυχίων με τη Γαλλία και να επιλέξει πλοία σχεδιασμένα από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της νέας συμμαχίας AUKUS με την Ουάσινγκτον και το Λονδίνο, εξόργισε το Παρίσι.

Νωρίτερ, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε τετ-α-τετ συνάντηση με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν στην πρώτη συνάντηση του προέδρου της Γαλλίας με αξιωματούχο των ΗΠΑ από την έναρξη της κρίσης των υποβρυχίων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ