Skip to main content

Στη Θάσο για πρώτη φορά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνοδεύεται από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο

Θερμή ήταν η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου στη Θάσο, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, Επιφάνιο.

Προσκεκλημένοι της Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου υποδέχθηκαν και συνόδευσαν την εικόνα της Σύναξης των εν Θάσω Αγίων, στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παναγίας Θάσπου, όπου τελέστηκε δοξολογία. Είναι ο πρώτος επίσημος εορτασμός των έξι αγίων της Θάσου η μνήμη των οποίων τιμάται κάθε πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου.

Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί Πατριαρχική θεία λειτουργία. Το βράδυ του Σαββάτου ο δήμος Θάσου, σε ειδική τελετή στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου, θα ανακηρύξει επίτιμους δημότες του τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Κατά τη διήμερη παρουσία τους στο νησί θα παραβρεθούν σε εκδηλώσεις προς τιμή τους. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συνεχίσει την επίσκεψή του στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη την Δευτέρα.