Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη ένας από τους ηθοποιούς της χολιγουντιανής ταινίας «The Bricklayer»

Στο αεροδρόμιο Μακεδονία προσγειώθηκε πριν λίγη ώρα ο ηθοποιός Όλιβερ Τρεβένα, ενώ σύντομα αναμένεται να έρθουν και άλλοι χολιγουντιανοί ηθοποιοί.

Έφτασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ένας από τους ηθοποιούς που θα συμμετάσχει στη χολιγουντιανή ταινία, με τίτλο «The Bricklayer», η οποία θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη καθώς και στη Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο Μακεδονία προσγειώθηκε πριν λίγη ώρα ο ηθοποιός Όλιβερ Τρεβένα, ενώ σύντομα αναμένεται να έρθουν στη Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές της ταινίας «The bricklayer», μεταξύ των οποίων είναι η γνωστή ηθοποιός Νίνα Ντόμπρεβ και ο διάσημος Άαρον Έκχαρτ.

Η ταινία αναμένεται να ξεκινήσει επισήμως τα γυρίσματα στις 15 Μαρτίου, και αυτά θα διαρκέσουν έως τις 15 Μαΐου, με πρωταγωνιστές τον Aaron Eckhart και την Nina Dobrev. Ο προϋπολογισμός της ταινίας είναι 21 εκ. ευρώ και για πρώτη φορά το σκηνικό θα είναι αυθεντικό, δηλαδή η πλοκή θα εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ των περιοχών που θα γίνουν γυρίσματα είναι τα στούντιο της Millennium, η Θέρμη, η Θεσσαλονίκη και δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος, ενώ σκηνές θα γυριστούν και σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως είναι η Χαλκιδική.

«Συγκεκριμένα θα χρησιμοποιηθούν χώροι του Λιμανιού, του Αεροδρομίου, των έργων για την κατασκευή του Μετρό, των Τειχών της Άνω Πόλης, της Αριστοτέλους, της Πλατείας Εμπορίου, το Καπάνι, η Ίωνος Δραγούμη, άλλες περιοχές δήμων εντός και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος και άλλων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας. Η εξέλιξη της ταινίας στη Θεσσαλονίκη σημαίνει ότι θα είναι πολύ αυξημένη η εμπλοκή Ελλήνων ηθοποιών, ενώ θα χρειαστούν και περίπου 3.000 βοηθητικοί ηθοποιοί στα γυρίσματα. Σκηνές της ταινίας θα γυριστούν και στα ελληνικά. Πρόκειται για μια σπουδαία κινηματογραφική παραγωγή, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023», είχε δηλώσει στις αρχές του Φεβρουαρίου ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας,

Διαβάστε: Σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική τα γυρίσματα του «The bricklayer» - Στα 21 εκατ. το μπάτζετ

Μάλιστα, όπως είχε γίνει και με τα γυρίσματα της ταινίας «The Enforcer» που πρωταγωνιστούσε ο Αντόνιο Μπαντέρας, έτσι και στο «The Brickalyer», έγινε κάλεσμα για κομπάρσους που θα ήθελαν να συμμετέχουν στην ταινία. Συγκεκριμένα, πριν λίγες εβδομάδες το Film Office ζητούσε American και Russian looking άνδρες και γυναίκες 20-50 ετών, κλασικές ελληνικές φυσιογνωμίες 60-75 ετών καθώς και νέους 13-20 ετών. Επίσης, ορισμένα από τα κριτήρια στους κομπάρσους ήταν να υπάρχουν σωματώδεις αθλητικοί άνδρες 20-50 ετών, πολύ εμφανίσιμα άτομα ηλικίας 20-40 ετών καθώς και γονείς με παιδιά. Παράλληλα, η εταιρεία ζητούσε και «ιδιαίτερες φυσιογνωμίες», όπως ανέφερε η ανακοίνωση, Αφροαμερικανοί και Ασιάτες αλλά και άτομα ηλικίας 20-60 ετών ανεξαρτήτου εμφάνισης.

Διαβάστε: «The Bricklayer»: Τι κομπάρσοι ζητούνται για τη νέα χολιγουντιανή ταινία στη Θεσσαλονίκη

Στο «The Bricklayer» κάποιος εκβιάζει τη CIA δολοφονώντας ξένους δημοσιογράφους, κάνοντάς το να μοιάζει ότι η Υπηρεσία είναι υπεύθυνη. Καθώς ο κόσμος αρχίζει να ενώνεται προς τις ΗΠΑ, η CIA ανακαλεί τον κορυφαίο –αλλά και επαναστάτη– πράκτορά της, αναγκάζοντάς τον να αντιμετωπίσει το περιπετειώδες παρελθόν του, καθώς αποκαλύπτει παράλληλα μια διεθνή συνωμοσία. Το σενάριο υπογράφουν οι Hanna Weg (Septembers of Shiraz) και Matt Johnson (Into the Blue). Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Renny Harlin, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων και τις ταινίες «Die Hard 2», «Cliffhanger» και «Long Kiss Goodnight».