Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη η γλυκιά... μπάλα του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ (video)

Ο Θεσσαλονικιός ζαχαροπλάστης Μάριος Παπαδόπουλος δημιούργησε το σύμβολο του World Cup 2022 με φαντασία και πολλή σοκολάτα

«Αρχίζει το ματς αδειάσαν οι δρόμοι. Η ώρα ζυγώνει αρχίζει το μάτς. Αρχίζει το ματς ερήμωσε η πόλη. Τρεχάτε κι αρχίζει το ματς». Οι στίχοι του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού Κελαηδόνη αποτυπώνουν στο έπακρο τη δημοφιλία του ποδοσφαίρου, του βασιλιά των σπορ.

Άλλωστε, παρότι οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα, εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα το Μουντιάλ στο Κατάρ που για πρώτη φορά στην ιστορία του διεξάγεται χειμώνα.

Οι φαν του ποδοσφαίρου λένε ότι το κάθε ματς έχει -ασχέτου αποτελέσματος- μια γλυκιά γεύση. Έτσι, στη Θεσσαλονίκη που είναι διάσημη και εκτός συνόρων για τα υπέροχα γλυκά της, δημιουργήθηκε μια γλυκιά μπάλα όμοια με αυτή του World Cup του Κατάρ.

Ο ζαχαροπλάστης Μάριος Παπαδόπουλος του ζαχαροπλαστείου «Αβέρωφ» την έφτιαξε βάζοντας μεράκι, φαντασία και πολλή σοκολάτα προκειμένου να προσφέρει όση περισσότερη γλύκα μπορεί στους ποδοσφαιρόφιλους!

«Η δική μας αντίδραση για το φετινό Μουντιάλ είναι μια γλυκιά. Αφού λοιπόν όλοι και για πρώτη φορά χαιρόμαστε να βλέπουμε Μουντιάλ μέσα στον χειμώνα και κοντά στις γιορτές, σκεφτήκαμε να κάνουμε μια μπάλα από σοκολάτα, μια εξαιρετική μπάλα με όλο το σήμα του Κατάρ 2022 και με την ελπίδα ότι πέρα από ωραίους αγώνες θα έχουμε και μια γλυκιά γεύση που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να χαρίσει» είπε στη voria.gr ο κ. Παπαδόπουλος.

Υπενθυμίζεται πάντως, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παπαδόπουλος ακολουθώντας την επικαιρότητα δημιουργεί γλυκά. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν πριν δύο χρόνια, την περίοδο των Χριστουγέννων, εν μέσω της κορύφωσης της πανδημίας είχε φτιάξει βασιλόποτα με εμβόλιο κατά του κορωνοϊού!

Διαβάστε σχετικά - Βασιλόπιτα Θεσσαλονίκης με... εμβόλιο φράουλας που νικάει τον κορωνοϊό