Skip to main content

Μενδώνη: Το υπουργείο αγαπά το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (φωτο+vid)

Η υπουργός Πολιτισμού ανέφερε πως «το αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης είναι ένα μουσείο που το υπουργείο πολιτισμού το αγαπά και το φροντίζει».

της Καλλιόπης Καλύμνιου

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα η υπουργός πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη για τα εγκαίνια της έκθεσης «Για μία φλόγα που καίει. Αρχαιότητες και Μνήμη, Θεσσαλονίκη-Μακεδονία 1821-2021» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με την υπουργό, το παρών έδωσαν ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης και η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου. Όλοι τους εξέφρασαν τη χαρά τους που μπόρεσαν να παρευρεθούν σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση για τον χώρο του πολιτισμού, ιδίως μετά από μια περίοδο μακράς αποστασιοποίησης λόγω καραντίνας.



Η υπουργός Πολιτισμού δήλωσε ότι η έκθεση είναι γεγονός που προκαλεί μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Επιπλεον, η κ. Μενδώνη ανέφερε ότι «το αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης είναι ένα μουσείο που το υπουργείο Πολιτισμού το αγαπά και το φροντίζει» καθώς και ότι πιστεύει σε αυτό. Παράλληλα, ο δήμαρχος της πόλης επισήμανε ότι χαίρεται που θα γίνει ένας από τους κοινωνούς αυτής της εξαιρετικής προσπάθειας.



Ο κ. Καλαφάτης σημείωσε ότι αυτό που είναι σημαντικό μέσα από τις δραστηριότητες της έκθεσης είναι ότι «ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να κάνουμε το δυνατό, αδύνατο». Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι χαίρεται ειλικρινά που βλέπει σύμπραξη της Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας προς στο αρχαιολογικό μουσείο μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.



Η περιοδική έκθεση, για την οποία και βρέθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη η υπουργός, θα διαρκέσει ένα έτος και γίνεται στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από το ξέσπασμα του αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία.

Να σημειωθεί πως κατά την επίσκεψή της η υπουργός έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών έξω από την είσοδο του μουσείου: η μία διαμαρτυρία ήταν από τα μέλη της κίνησης πολιτών Θεσσαλονίκης για την απόσπαση των αρχαίων στον σταθμό της Βενιζέλου και η δεύτερη από εργαζομένους που επιθυμούν να αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας των μουσείων.