Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη οι περισσότερες παραβάσεις για ταχύτητα και αλκοολ

Την εβδομάδα 9 έως 15 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 22.360 οχήματα για υπερβολική ταχύτητα και την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Συνολικά 922 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος βεβαιώθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη από την Διεύθυνση Τροχαίας.

Από τις 9 έως 15 Μαρτίου από 971 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 22.360 οχήματα σε όλη την επικράτεια και βεβαιώθηκαν συνολικά 4.444 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 165 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης (922), της Αττικής (604), της Κορινθίας (278), της Πιερίας (270), του Κιλκίς (227) και των Ιωαννίνων (196).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.