Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει ο Νότης Μηταράκης εν όψει ΔΕΘ - Το πρόγραμμά του

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο υπουργός Μετανάστευσης θα μεταβεί σε δομές φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας

Στη Θεσσαλονίκη, μεταβαίνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, για την 85η ΔΕΘ. Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα μεταβεί σε δομές φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών, να επιβλέψει τις περιφράξεις και να συζητήσει με το προσωπικό.

Αύριο, Παρασκευή, ο κ. Μηταράκης θα παραστεί στα εγκαίνια του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία, θα πραγματοποιήσει διαδοχικές επισκέψεις στις δομές Σερρών, Σιντικής και Διαβατών.

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα επισκεφθεί το περίπτερο του υπουργείου, το οποίο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «σηματοδοτεί την ανάγκη ενίσχυσης της νόμιμης μετανάστευσης και τη σημασία που έχει για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την άνοδο της αγοράς ακινήτων και κατ΄ επέκταση της οικονομίας».

Το περίπτερο του Yπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στις μόνιμες άδειες διαμονής επενδυτών (golden visas) και στην απλοποίηση της σχετικής διαδικασίας με το νόμο που πρόσφατα πέρασε από τη Βουλή.

Κατόπιν της επίσκεψής του στο περίπτερο του υπουργείου, ο κ. Μηταράκης θα επισκεφθεί τη δομή Νέας Καβάλας. Στις 8 μ.μ, ο κ. Μηταράκης θα παρευρεθεί στην ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.