Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη ο Καραμανλής για μετρό, ΟΑΣΘ και Εγνατία

Νέα επίσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για τα ζητήματα της πόλης. «Πρώτη προτεραιότητα η Θεσσαλονίκη», λένε στο υπουργείο.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθεί την επόμενη εβδομάδα εκ νέου η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, με γεμάτη μάλιστα ατζέντα για τα ζητήματα της πόλης, που είναι στην αρμοδιότητα του υπουργού, Κώστα Καραμανλή.

«Τουλάχιστον αυτή την περίοδο, τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης είναι πρώτη προτεραιότητά μας», απαντούν στελέχη του υπουργείου, που επισημαίνουν ειδικά τα θέματα του μετρό και των αστικών συγκοινωνιών.

Οι σκέψεις για νέα επίσκεψη ουσίας στη Θεσσαλονίκη την επόμενη εβδομάδα έχουν κυρίως να κάνουν με την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα διοίκηση της «Αττικό Μετρό ΑΕ». Η εμφάνιση θα είναι κοινή με τον νέο πρόεδρο, Νίκο Ταχιάο, προκειμένου να γίνουν και ανακοινώσεις σχετικά με την πορεία υλοποίησης των εργασιών στο μετρό. Εργασίες, που εξελίσσονται κανονικά, όμως ζητείται επίσπευση, στο πλαίσιο και όσων έχει πει ο κ. Ταχιάος στις λιγοστές δηλώσεις του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Επίσης, κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα της επίσκεψης είναι η «Εγνατία Οδός ΑΕ», όπου πρέπει να γίνουν συνεννοήσεις, ώστε να αποκτήσει νέο διοικητικό συμβούλιο κι όχι μόνο πρόεδρο. Η εκκρεμότητα έχει να κάνει και με την εμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρεία, οπότε πρέπει να γίνουν και οι σχετικές συνεννοήσεις.

Παράλληλα, θα γίνει λεπτομερής ενημέρωση από τη νέα ηγεσία του ΟΑΣΘ για την πορεία των πραγμάτων στις αστικές συγκοινωνίες, όπου το υπουργείο θεωρεί ότι πρέπει να γίνει εμφανής η βελτίωση και μάλιστα άμεσα. Και ταυτόχρονα από κοινού με τη νέα διοίκηση πρέπει εγκαίρως να ολοκληρωθεί ο μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός για τις αστικές συγκοινωνίες.

Η νέα διοίκηση στον ΟΣΕΘ παραμένει άγνωστο εάν θα ανακοινωθεί στη συγκεκριμένη επίσκεψη, παρότι πληροφορίες από το υπουργείο αναφέρουν ότι θα καθυστερήσει λίγο ακόμη (παρότι φέρεται τα πρόσωπα που θα τρέξουν τον Οργανισμό να έχουν επιλεγεί οριστικά), για να ανακοινωθούν άλλες δυο νέες διοικήσεις σε αθηναϊκούς φορείς εποπτευόμενους από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, που έχουν προτεραιότητα και επείγοντα ζητήματα να προχωρήσουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποβαθμίζεται η σπουδαιότητα του ΟΣΕΘ. Αντιθέτως, λένε από το υπουργείο, ο φορέας σχεδιάζεται να αναβαθμιστεί και αυτός είναι και ένας από τους λόγους της καθυστέρησης των ανακοινώσεων, προκειμένου να μην έχουν να κάνουν απλώς με τον ορισμό νέων προσώπων στη διοίκηση, αλλά με συνολική αλλαγή της φιλοσοφίας.