Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη ο Ξανθός - Επίσκεψη στο νοσοκομείο Παπανικολάου (vid)

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παπανικολάου, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Δώρα Αυγέρη και Γιάννη Αμανατίδη.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Ξανθός επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παπανικολάου, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη και Γιάννη Αμανατίδη.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε με εκπροσώπους των εργαζομέων για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Η αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και παρευρέθηκε σε ανοιχτή συνέλευση των εργαζομένων η οποία πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο.  

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «εκ μέρους των εργαζομένων τέθηκαν τα προβλήματα των επισφαλώς εργαζομένων (ΟΑΕΔ που λήγουν τον Φεβρουάριο, επικουρικών που λήγουν τον Οκτώβριο και το Δεκέμβριο), οι οποίοι καλύπτουν βασικές ανάγκες του Νοσοκομείου, ιδιαίτερα στις παρούσες έκτακτες υγειονομικές συνθήκες καθώς δεν υπάρχει καμία μέριμνα από την Κυβέρνηση για το εργασιακό τους μέλλον».

Επίσης, αναφέρεται στην ίδια ενημέρωση, «τέθηκε το πρόβλημα των συνθηκών λειτουργίας των εργαστηρίων εν γένει και ειδικότερα των εργαστηρίων covid, όπου προς το παρόν και αφού για 6 μήνες δόθηκαν σε ιδιώτη, τώρα τον μετέφεραν στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου. Δηλαδή μηχανήματα, αντιδραστήρια και υπάλληλος δεν ανήκουν στο Νοσοκομείο αλλά σε ιδιώτη!».

«Η ανησυχία όλων είναι εστιασμένη στις βασικές ελλείψεις του προσωπικού, στη δυσκολία εξυπηρέτησης των ασθενών με άλλα προβλήματα υγείας (εκτός covid) και στο γεγονός της ελλιπούς χρηματοδότησης», επισημαίνεται.

Ο κ. Ξανθός επισκέφθηκε στη συνέχεια, στις 11:00, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στις 13:00 το Κέντρο Υγείας 25ης Μαρτίου στην περιοχή Βότση.

Στις 18:00 το απόγευμα θα συναντηθεί με το ΔΣ της ΕΝΙΘ.

Στις 19:30 το απόγευμα στην ΕΔΟΘ θα συναντηθεί με εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας. Στη συνάντηση θα επιτραπεί η είσοδος μόνον σε 50 άτομα με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας.