Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα Πλεύρης-Γκάγκα - Στο επίκεντρο τα επιδημιολογικά δεδομένα

Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους δημάρχους και τους υγειονομικούς φορείς της περιοχής

Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη με τους δημάρχους και τους υγειονομικούς φορείς της περιοχής θα πραγματοποιήσει σήμερα, όπως έγραψε η Voria.gr, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να εξεταστεί η πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας του κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ελλάδας, ειδικά όμως στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα, συνοδευόμενοι από τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο, θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και των Νοσοκομείων καθώς και με τους Περιφερειάρχες και τους δημάρχους της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, με αντικείμενο τους πανδημικούς δείκτες που καταγράφονται στη Β. Ελλάδα, το ποσοστό των εμβολιασμών και τις ενέργειες που γίνονται για περαιτέρω αύξησή του καθώς και για την ετοιμότητα των υγειονομικών δομών.

Ο υπουργός και η αναπληρώτρια υπουργός το πρωί θα έχουν συνάντηση στο ΕΚΑΒ Β. Ελλάδος με τους διοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ και με τους διοικητές των Νοσοκομείων

Στη συνέχεια θα συναντηθούν με την Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αργότερα θα έχουν συνάντηση με τον Πρωτοσύγκελο Ιάκωβο Αθανασίου στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη, τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους της περιοχής.

Το μεσημέρι η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με την Εταιρεία Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος στα γραφεία της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Πάντως, μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων χαρακτήρισαν «αβάσιμες εκτιμήσεις» τις φήμες που κυκλοφόρησαν χθες περί επιβολής «μίνι lockdown» (δηλαδή στην ουσία απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 τα ξημερώματα μέχρι τις 6 το πρωί και εστίαση χωρίς μουσική) στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας του υψηλού αριθμού κρουσμάτων, τονίζοντας πως υπάρχει προβληματισμος αλλά όχι πανικός (δείτε εδώ).