Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη θα είναι η δήμαρχος Κολωνίας από αύριο

Η γερμανική αποστολή θα περιηγηθεί σε ιστορικούς χώρους και μνημεία της Θεσσαλονίκης και θα επισκεφθεί το Ινστιτούτο Γκαίτε και το ΑΠΘ.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί από τις 2 έως και τις 4 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία της πόλης της Κολωνίας με αφορμή την 30η επέτειο της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, με επικεφαλής την Δήμαρχο Κολωνίας, Henriette Reker.

Το βράδυ της Τρίτης 2 Οκτωβρίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν της ομολόγου του της Κολωνίας και των μελών της αντιπροσωπείας.

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, στις 10.00, η Δήμαρχος Κολωνίας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Του Ολοκαυτώματος στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ αμέσως μετά θα επισκεφθεί την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

Στις 12.00 θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Δημαρχείο και συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη (Αίθουσα Συσκέψεων Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, 3ος όροφος), στο τέλος της οποίας –περί τις 13.30– θα γίνουν δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Στις 15.00 της ίδιας ημέρας, η αποστολή θα επισκεφθεί εβραϊκά μνημεία της πόλης. Στη διάρκεια της παραμονής της, εξάλλου, η γερμανική αποστολή θα περιηγηθεί σε ιστορικούς χώρους και μνημεία της Θεσσαλονίκης και θα επισκεφθεί το Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ των μελών της αντιπροσωπείας που θα συνοδεύει την Δήμαρχο Κολωνίας θα βρίσκονται και εκπρόσωποι της Ισραηλιτικής Κοινότητας της Κολωνίας, καθώς και ο Διευθυντής του υπό ίδρυση Εβραϊκού Μουσείου της Κολωνίας, οι οποίοι θα ανταλλάξουν απόψεις με τους Έλληνες συνομιλητές τους, με έμφαση στο Μουσείο Ολοκαυτώματος της Ελλάδας που πρόκειται να ανεγερθεί στη Θεσσαλονίκη.

Το βράδυ της Τετάρτης 3 Οκτωβρίου η αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του Γερμανού Γενικού Προξένου, Walter Stechel, επ’ ευκαιρία του εορτασμού της «Ημέρας της Γερμανικής Ενότητας» στο Βασιλικό Θέατρο, όπου και θα παρουσιαστεί η «Συμφωνία του Ρήνου» του Robert Schumann από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, καθώς και συναυλία για ορχήστρα και βιολί με τον Max Bruch, ο οποίος γεννήθηκε στην Κολωνία.