Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε Περιφερειακό και κέντρο τα γυρίσματα της ταινίας του Μπαντέρας

Πότε θα γίνουν τα γυρίσματα, ποιοι δρόμοι και για πόσο θα κλείσουν - Πάνω από 10.000 (!) άτομα έστειλαν αιτήσεις για να γίνουν κομπάρσοι

Έφθασε το μεσημέρι της Παρασκευής με ιδιωτικό τζετ στη Θεσσαλονίκη ο Αντόνιο Μπαντέρας για τη χολιγουντιανή παραγωγή, που αρχίζει τα γυρίσματά της στην πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, για τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου έχουν προγραμματιστεί γυρίσματα στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, τμήμα της οποίας θα αποκλειστεί από την κυκλοφορία, όπως και το Σάββατο 3 Ιουλίου, όταν θα αποκλειστεί τμήμα της οδού Εθνικής Αμύνης, μέσα στην πόλη.

Οι προετοιμασίες για την κινηματογραφική ταινία με τον τίτλο The Enforcer είναι πυρετώδεις. Ο αριθμός των email που έστειλαν τελικά οι ενδιαφερόμενοι για να πάρουν ένα από τα χίλια εισιτήρια των κομπάρσων της ταινίας ξεπέρασαν τα 10.000! Περισσότερα από 3.000 έχει λάβει μόνο το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που τα προώθησε στην εταιρία παραγωγής.

Ήδη οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Τροχαία, τεχνικές υπηρεσίες Περιφέρειας, ΟΑΣΘ κτλ.) έχουν απαντήσει θετικά και έχουν προγραμματίσει τις ρυθμίσεις για δυο διακοπές της κυκλοφορίας σε δυο δρόμους της Θεσσαλονίκης, ώστε να πραγματοποιηθούν γυρίσματα για την ταινία. Κάτι που είναι σύνηθες για πόλεις στις οποίες γυρίζονται κινηματογραφικές παραγωγές, όχι όμως ακόμη για τη Θεσσαλονίκη.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η περιφερειακή οδός και μόνο για το τμήμα από τον κόμβο Κ12 (συμβολή με εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών) μέχρι τον κόμβο του Ανατόλια (συμβολή με οδό Πρασακάκη, μετά τον Κ11) θα είναι κλειστή για την κυκλοφορία οχημάτων από τις 18.00' της Τετάρτης 30 Ιουνίου μέχρι τις 5.00' τα ξημερώματα της Πέμπτης 1 Ιουλίου. Οι σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν ήδη προετοιμαστεί, όπως και οι εναλλακτικές οδοί, προκειμένου να μην δημιουργηθεί σημαντική επιβάρυνση.

Αντίστοιχες ρυθμίσεις έχουν προγραμματιστεί και για τα γυρίσματα που θα γίνουν στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Εθνικής Αμύνης, από τη συμβολή της με την Τσιμισκή μέχρι τη συμβολή της με την οδό Παύλου Μελά (περιοχή Λευκού Πύργου). Τα γυρίσματα εκεί θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Ιουλίου από τις 10.00' το πρωί μέχρι τις 18.00', αν και οι αρμόδιοι επισημαίνουν ότι δε θα απαιτηθεί να κλείσει για όλο αυτό το διάστημα ο δρόμος.