Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη το 2023 τα Posidonia Sea Tourism Forum

Έρχεται στη Θεσσαλονίκη η μεγαλύτερη εκδήλωση για τον θαλάσσιο τουρισμό και ειδικότερα για την κρουαζιέρα - Στις 25-26 Απριλίου η διοργάνωση.

Τη διεθνή έκθεση για την κρουαζιέρα και το yachting Posidonia Sea Tourism Forum 2023 θα φιλοξενήσει το 2023 η Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του ΟΛΘ, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών, Σταύρου Καλαφάτη.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 25-26 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Μakedonia Palace, ενώ στην πόλη θα φιλοξενηθούν 500 άτομα από όλο τον κόσμο, κυρίως στελέχη του κλάδου της κρουαζιέρας.

Είναι η πρώτη φορά, από την έναρξή της πριν από 11 χρόνια, που η συγκεκριμένη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί εκτός Αθηνών.

«Υπάρχει ένας θεσμός τα τελευταία χρόνια που λέγεται Ποσειδώνια κρουαζιέρας. Χαίρομαι που το 2023 θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη. Είναι οι επαγγελματίες της κρουαζιέρας που δείχνουν έμπιστοσυνη και επιβραβεύουν τις μοναδικές τουριστικές εμπειρίες που προσφέρει η πόλη της Θεσσαλονίκης», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Κικίλιας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, φέτος η Θεσσαλονίκη είναι στον τομέα της κρουαζιέρας δέκα φορές πάνω από το 2019. «Μας γεμίζει ικανοποίηση αυτό. Πέρυσι είχα δηλώσει ότι στρατηγική μας επιδίωξη είναι να στηρίξουμε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και την πόλη, την Περιφέρεια και όλους όσους παρέχουν τουριστικές υπηρεσίες. Είναι μεγάλη επιτυχία για τον ΟΛΘ ότι καταφέραμε να φέρουμε όλες αυτές τις κρουαζιέρες στη Θεσσαλονίκη», υπογραμμισε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι πιστεύει πολύ στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Αναφερόμενος στο Posidonia Sea Tourism Forum ο Θεόδωρος Βώκος, διευθύνων σύμβουλος της Ποσειδώνιαν ΑΕ τόνισε ότι «σε συνεργασία με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα φέρουμε τη μεγαλύτερη εκδήλωση για τον θαλάσσιο τουρισμό και ειδικότερα για κρουαζιέρα του χρόνου στη Θεσσαλονίκη».

Σκοπός, όπως ανέφερε, «είναι να φέρουμε τους σημαντικότερους εκπροσώπους κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη για να τη γνωρίσουν».

«Θα είναι ουσιαστικά ένα φαμ τριπ που θα φέρει τη βιομηχανία στη Θεσσαλονίκη. Έτσι, όσοι δεν τη γνωρίζουν, θα τη μάθουν, Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε περισσότερα καράβια. Η Θεσσαλονίκη έχει πολλά να προσφέρει. Οχι μόνο σαν προορισμός», τόνισε ο κ. Βώκος.

«Σκοπός της χώρας μας πρέπει να είναι αυξήσουμε τους προορισμούς. Μετά την πανδημία έχουμε προσελκύσει τεράστιο αριθμό κρουαζιεροπλοίων στην Ελλάδα που χρειάζονται εναλλακτικούς προορισμούς. Η Θεσσαλονίκη είναι ιδανική, αλλά επιπλέον μπορεί να αποτελέσει πηγή επιβατών από τα Βαλκάνια για τις εταιρείες κρουαζιέρας. Είναι πολύ εύκολο για κάποιον από τα Βαλκάνια και τη Ρουμανία να ξεκινήσει με το αμάξι του, να έρθει στη Θεσσαλονίκη, να αφήσει το αμάξι του και να επιβιβαστεί σε καράβι», τόνισε.

Στη σύσκεψη εκτός από τα στελέχη της διοίκησης του ΟΛΘ, ήταν παρόντες η διευθύντρια του Γραφείου του πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου, η Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου και η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.