Κυριακή 1 Αυγούστου 2021
x

ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΚΗ PYRAMIS Ο ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΙΤΣΟΣ

Η γερμανική BSH απεδέχθη το ένα από τα τέσσερα σημεία του σχεδίου της Pyramis, η οποία θα προχωρήσει στην ανάπτυξη δύο γραμμών παραγωγής συσκευών.

Η βορειοελλαδική εταιρεία Pyramis αγόρασε μέρος του παραγωγικού εξοπλισμού του εργοστασίου της Πίτσος και το αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσει σε επένδυση για την ανάπτυξη δύο γραμμών παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών. Αυτό γνωστοποίησε η εταιρεία με επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα,  η γερμανική BSH απεδέχθη το ένα από τα τέσσερα σημεία του σχεδίου της Pyramis που αφορά στην εξαγορά του εξοπλισμού. Απέρριψε τα άλλα τρία αιτήματα που αφορούν διετή ενοικίαση του χώρου του εργοστασίου, τη σύναψη συμφωνίας παραγωγής 60.000 τεμαχίων (ηλεκτρικές κουζίνες Pitsos) για λογαριασμό της BSH καθώς και για την αξιοποίηση επιπλέον εξοπλισμού που θα διευκόλυναν την Pyramis στην πιστοποίηση των παραγόμενων προϊόντων.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pyramis, Νικόλαος Μπακατσέλος, έχει ήδη δηλώσει την πρόθεσή του να επαναπροσλάβει εργαζομένους του πρώην εργοστασίου της Πίτσος, ενώ βρίσκεται και σε αναζήτηση εγκαταστάσεων στην Αττική, για τη λειτουργία των οποίων θα χρειασθούν, όπως έχει αναφέρει, επένδυση ύψους 8 εκατ. ευρώ.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη συμφωνία, σε σημερινή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Γεωργιάδης τονίζει: «Χθες αργά το απόγευμα ενημερώθηκα επισήμως από την εταιρεία «Pyramis» ότι το μεγάλο βήμα για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων της «Πίτσος» έγινε. Είμαι υπερήφανος που άλλη μια πρωτοβουλία μας πιάνει τόπο, για να δημιουργούν εκ νέου θέσεις εργασίας που χάθηκαν. Συνεχίζουμε!».

Συγκεκριμένα η επιστολή προς τον υπουργό που υπογράφει ο κ. Μπακατσέλος, αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

θα ήθελα να σας ενημερώσω και εγγράφως σχετικά με την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης που αφορά στην εξαγορά του εξοπλισμού του εργοστασίου Πίτσος στο Ρέντη. Όπως ενημερώθηκα σήμερα από την διοίκηση της εταιρείας η πρόταση μας για αγορά μέρους του παραγωγικού εξοπλισμού του εργοστασίου έχει γίνει δεκτή.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε στην αποσαφήνιση του περιεχομένου της συμφωνίας και στην υλοποίηση της επένδυσης από πλευράς μας, δύο γραμμών παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών.

Θα ήθελα για ακόμη μία φορά να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και τις προσπάθειές που έχετε κάνει εξαρχής ώστε να στηρίξετε αυτό το εγχείρημα. Σας διαβεβαιώνω πως με τη βοήθειας σας θα υλοποιήσουμε το όραμά μας για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της πατρίδας μας και την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των ικανοτήτων των πρώην εργαζομένων της Πίτσος».

Η Πυραμίς Μεταλλουργία ΑΕ

Η Πυραμίς Μεταλλουργία ΑΕ, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα της, είναι μία ελληνική εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ολοκληρωμένων λύσεων για την κουζίνα και το μπάνιο. Ιδρύθηκε το 1959 και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκονται το εργοστάσιο παραγωγής, οι αποθήκες και τα γραφεία διοίκησης.

Σήμερα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ανοξείδωτων νεροχυτών παγκοσμίως, με δυναμικότητα άνω των 1.500.000 τεμαχίων ετησίως, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα που καλύπτει το 97% της συνολικής παραγωγής της. Τα προϊόντα της εξάγονται σε πάνω από 65 χώρες παγκοσμίως και στις 5 ηπείρους, ενώ επίσης διαθέτει δίκτυο με 8 θυγατρικές εταιρείες σε Ρουμανία, Πολωνία, Αγγλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Τσεχία, Ιταλία και Ρωσία.

Σε ισχύς βρίσκεται επίσης εμπορική συμφωνία για την αποκλειστική χρήση του εμπορικού σήματος και διάθεσης των προϊόντων Πυραμίς από την ανεξάρτητη εταιρία Pyramis UAE  για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Βασιζόμενη στο όραμα και την πολυετή της εμπειρία, η εταιρεία πρόσθεσε στην παραγωγική της δυναμική, ένα νέο εργοστάσιο γρανιτένιων νεροχυτών. Η μονάδα παραγωγής βρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή του Κιλκίς, με το αρχικό ύψος της επένδυσης να ξεπερνάει  το 1.000.000 ευρώ και την ετήσια παραγωγική δυναμικότητα της να υπερβαίνει τους 40.000 γρανιτένιους νεροχύτες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ