Skip to main content

Στη Βουλή δύο ακόμα διεθνείς συμβάσεις με τη Βόρεια Μακεδονία

Οι συμβάσεις αφορούν την ίδρυση συντονιστικής επιτροπής για οικονομική συνεργασία και την εναέρια αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων.

Κατατέθηκαν στην Βουλή για κύρωση δυο ακόμα διεθνείς συμβάσεις μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Η μία αφορά την ίδρυση συντονιστικής επιτροπής για οικονομική συνεργασία και η δεύτερη σχετικά με την εναέρια αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων.

Χθες, υπενθυμίζεται πως κατατέθηκε στην Βουλή για συζήτηση και κύρωση το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και της γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για την επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και οι τρεις συμβάσεις θα εισαχθούν για συζήτηση στην διαρκή επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Κύρωση μνημονίου κατανόησης μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για την ίδρυση συντονιστικής επιτροπής για την Οικονομική Συνεργασία.

Έχει αναρτηθεί στον κόμβο https://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=4bd57ef7-0882-43e3-88cd-ac3700b2ff82

Επίσης, η κύρωση της τεχνικής διευθέτησης μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας σχετικά με την εναέρια αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων (LWSS).

Έχει αναρτηθεί στον κόμβο https://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=08b4fa74-57bc-43f6-92d0-ac37011ffc04

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ