Skip to main content

Στοιχεία ΥΠΟΙΚ για Επιστρεπτέα: 6,8 δισ. ευρώ σε πάνω από 540.000 επιχειρήσεις

Το ΥΠΟΙΚ κοινοποίησε αναλυτικά στοιχεία για τους 5 πρώτους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής - 6,8 δισ. ευρώ σε 544.591 μοναδιαίους ΑΦΜ

Αναλυτικά στοιχεία που αφορούν τους 5 πρώτους κύκλους του χρηματοδοτικού εργαλείου στήριξης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, κοινοποίησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, «για λόγους ενημέρωσης και πλήρους διαφάνειας».

Ειδικότερα, στα στοιχεία που παρατίθενται, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, «αποτυπώνονται αναλυτικά, ανά Δ.Ο.Υ., το ύψος των χρηματοδοτήσεων που έχουν χορηγηθεί και ο αριθμός των δικαιούχων οι οποίοι τις έλαβαν, σε κάθε κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ξεχωριστά, αλλά και αθροιστικά στους 5 πρώτους κύκλους».

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, συνεχίζει το υπουργείο, «από το επιτυχημένο αυτό εργαλείο», μέχρι σήμερα έχουν ενισχυθεί με 6,8 δισ. ευρώ συνολικά 544.591 μοναδιαίοι Α.Φ.Μ., που αντιστοιχούν κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα.

«Η Κυβέρνηση, αξιοποιώντας, με τον βέλτιστο τρόπο, τα εγχώρια και ευρωπαϊκά διαθέσιμα εργαλεία και πόρους, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών και ταμειακών δυνατοτήτων της χώρας, στηρίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης τον παραγωγικό ιστό της οικονομίας ώστε να ξεπεράσει την πρωτοφανή αυτή δοκιμασία με τις ελάχιστες δυνατές συνέπειες», καταλήγει η ανακοίνωση.