Skip to main content

Στην Αμμόχωστο με προκλητική φιέστα και... πικ νικ ο Ερντογάν (vids)

Στην περίκλειστη Αμμόχωστο βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος, με «κομπάρσους» τους Μπαχτεσλί και Τατάρ - Στους δρόμους βγήκαν διαμαρτυρόμενοι Τουρκοκύπριοι

Στα κατεχόμενα έφτασε το μεσημέρι της Κυριακής ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, ανήμερα της θλιβερής επετείου της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Ο Ταγίπ Ερντογάν, έφτασε στη Λευκωσία σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι, για να παραστεί στους εορτασμούς για την 37η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους από τον Ραούφ Ντενκτάς στις 15 Νοεμβρίου του 1983.

Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου λίγο μετά τις 11:30 το πρωί. Αξίζει να σημειωθεί πως το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του Τούρκου Προέδρου στην κατεχόμενη Κύπρο για σκοπούς ασφαλείας.

Ο Ερντογάν παρακολουθεί την παρέλαση του κατοχικού στρατού στη Λεωφόρο Φαζίλ Κιουτσιούκ (πρώτης ηγέτης των Τουρκοκυπρίων και Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960). Μετά την παρέλαση θα τελέσει τα εγκαίνια τζαμιού στην κατεχόμενη Λευκωσία καθώς και τα εγκαίνια νοσοκομείου, στο οποίο θα νοσηλεύονται ασθενείς με covid-19 στα κατεχόμενα. Ακολούθως συνοδευόμενος από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ και τους υπουργούς του, θα μεταβεί στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου (Βαρώσια) για πικ νικ. Στις 6 το απόγευμα θα συναντηθεί «επισήμως» με τον εγκάθετο του Ερσίν Τατάρ και στις 8 το βράδυ αναμένεται να αναχωρήσει για τη Τουρκία.

Οι εορτασμοί στα κατεχόμενα για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους άρχισαν από χθες με διάγγελμα του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ, στο οποίο επανέλαβε τη θέση του, πως μόνη εφικτή λύση του Κυπριακού είναι αυτή των δύο κρατών.

Προπομπός του Ερντογάν, ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος πήγε στα κατεχόμενα από την Παρασκευή για να επιθεωρήσει τα ετοιμασίες για το show της υποδοχής του Τούρκου Προέδρου.

Αμέσως μετά θα εγκαινιάσει το νοσοκομείο κορωνοϊού στην κατεχόμενη Λευκωσία και στη συνέχεια θα πάει για «πικνίκ» στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, τα Βαρώσια.

Δείτε ζωντανή εικόνα από τις εκδηλώσεις:

Δείτε την άφιξή του: