Skip to main content

Σύγκρουση συμφερόντων βλέπουν οι συνήγοροι στην υπόθεση των ρυμουλκών

Ενώπιον της ανακρίτριας οι 11 από τους 18 συλληφθέντες που κατηγορούνται για την υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να απολογηθούν οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί οι 11 από τους 18 συλληφθέντες που κατηγορούνται για την υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι της πόλης.

Ενώπιον της ανακρίτριας βρίσκονται οι τέσσερις πλοιοκτήτες και τα στελέχη τους, τους οποίους βαρύνουν τα κακουργήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και εκβίασης κατ' επάγγελμα, κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή και το πλημμέλημα της δωροδοκίας υπαλλήλου κατ' εξακολούθηση και από κοινού.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους συνήγοροι υπεράσπισης έκαναν λόγο για σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ εμπλεκόμενων εταιρειών, για την οποία γίνεται προσπάθεια από μέρη της υπόθεσης που φέρεται να έχουν αδικηθεί να λυθεί με δικαστικό τρόπο.

«Νομίζω ότι η υπόθεση είναι στην ουσία μια κατάληξη σύγκρουσης εμπλεκομένων εταιρειών σε επίπεδο ανταγωνιστικό και το γεγονός ότι έφτασε σήμερα στο στάδιο της κύριας ανάκρισης οφείλεται προφανώς σε προσπάθεια του μέρους των εμπλεκομένων προσώπων που φέρεται κατά τους ισχυρισμούς του να είχε αδικηθεί από τον ανταγωνισμό αυτό», δήλωσε ο καθηγητής και δικηγόρος, Λάμπρος Μαργαρίτης και πρόσθεσε:

«Οι κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εκβιάσεις δεν ανταποκρίνεται, φαίνεται, στο πραγματικό υλικό της υπόθεσης και εκείνο που πρέπει ίσως να ερευνηθεί είναι το τρίτο αδίκημα που απομένει, αυτό της δωροδοκίας, κάτι που οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον που εγώ εκπροσωπώ, αγνοούν. Νομίζω ότι η πορεία της υπόθεσης θα αναδείξει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και στο τέλος θα μείνει η αίσθηση του κόσμου ότι κάτι σοβαρό συνέβη, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει συμβεί αυτό που προς τα έξω διαχέεται».

«Πράγματι υπάρχει μία διάσταση θέσεων, απόψεων και συμφερόντων μεταξύ εταιρειών γίνεται μια προσπάθεια δια της υποβολής εγκλήσεως να λυθεί δικαστικώς», σημείωσε από την πλευρά του ο δικηγόρος, Δημήτρης Τσάκος και τόνισε: «Ποινικά δεν έχει ενδιαφέρον η υπόθεση».

Αύριο, αναμένεται να οδηγηθούν στην ανακρίτρια οι υπόλοιποι 7 κατηγορούμενοι, ο κεντρικός λιμενάρχης Θεσσαλονίκης και οι πλοηγοί.