Skip to main content

Στην αντεπίθεση η ΠΟΕΔΗΝ: Εκτός ορίων το ΑΧΕΠΑ, αυτή είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται στη χθεσινή πληρότητα των κλινών ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ, ενώ καταγγέλλει πως σε νοσοκομεία «βαφτίζουν απλές κλίνες ως κλίνες ΜΕΘ».

Στην αντεπίθεση περνά η ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με την πληρότητα σε κλίνες ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ, ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε εχθές ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου και διέψευσε αργότερα η διοίκηση.

Διαβάστε σχετικά: Κορωνοϊός: Ασφυκτικές πιέσεις στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης - Γεμίζουν οι ΜΕΘ

Και: Θεσσαλονίκη: Διαψεύδει το ΑΧΕΠΑ επιλογή ασθενών με κορωνοϊό στις ΜΕΘ

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει πως το νοσοκομείο είναι εκτός ορίων, καλώντας τη διοίκηση να «σταματήσει να τρομοκρατεί τους εκπροσώπους των εργαζομένων», λέγοντας παράλληλα πως «ψεύτικες ειδήσεις διακινούν οι διοικήσεις και όχι οι εκπρόσωποι».

«Χθες το πρωί το πληροφοριακό σύστημα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ έδινε 25 διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό στη ΜΕΘ που διαθέτει 25 κλίνες και 4 ασθενείς στη γενική ΜΕΘ γεμάτη. Κενό κρεβάτι κανένα» υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει: «Αργά το μεσημέρι η διοίκηση έδωσε 7 κλίνες κενές. Φυσικά όταν πεθαίνουν ή εξέρχονται ασθενείς από τις ΜΕΘ αδειάζουν κρεβάτια. Ο διοικητής το μεσημέρι μετέτρεψε την καρδιοχειρουργική μονάδα σε ΜΕΘ κορωνοϊού 6 κλινών και πρόσθεσε ακόμη μια κλίνη στη ΜΕΘ 25 κλινών. Γι αυτό υπήρξαν το μεσημέρι οι 7 διαθέσιμες κλίνες».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «η καρδιοχειρουργική μονάδα μεταφέρθηκε με προσωπικό  στην υπομονάδα. Δύο νοσηλευτες από την εν λόγω μονάδα μετακινήθηκαν στη ΜΕΘ Α. 150 συνάδελφοι νοσούν απο κορωνοϊό. Με τι προσωπικό θα λειτουργήσουν οι 6 νέες κλίνες ΜΕΘ».

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ γνωστοποιεί πως στη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου έγιναν 70 εισαγωγές περιστατικών κορωνοϊού. «Βαφτίζουν λειτουργία ΜΕΘ σε νοσοκομεία απλές κλίνες με έναν αναπνευστήρα χωρίς το κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό» καταγγέλλει η Ομοσπονδία.

Καταγγελίες δημοσιεύει και για τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, λέγοντας πως «εξυπηρετούνται για μοριακό ελεγχο ασθενών για κορωνοϊό από έναν μοριακο αναλυτή που έχει εγκαταστήσει ο ΕΟΔΥ στο νοσοκομείο Κοζάνης».

Στο Νοσοκομείο Γρεβενών, επισημαίνει, λόγω πολλών κρουσμάτων στη Δεσκάτη η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. «Και όμως ειδοποιηθηκαν όλα τα νοσοκομεία και τα Γρεβενά να μην στέλνουν δείγματα για ανάλυση λόγω βλαβών,  φόρτου εργασίας και έλλειψη αντιδραστηρίων. Πως θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία» διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ, καταλήγοντας πως «τα γρήγορα τεστ δεν θεωρούνται αξιόπιστα για να επιβεβαιώνονται οι ασθενείς εάν νοσούν ή όχι από κορωνοϊό».