Skip to main content

Στην αντεπίθεση ο Αηδονόπουλος: Δεν πήρα ούτε ευρώ για τις εκδηλώσεις του ΚΕΠΟΘΕ

Ο Χ. Αηδονόπουλος λέει τη δική του θέση για τον καυγά με τον γ.γ. του δήμου σχετικά με τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Χάρης Αηδονόπουλος μετά τη χθεσινή αποκάλυψη της Voria.gr σχετικά με τον τσακωμό που είχε με τον γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης Μίμη Φωτόπουλο.

Διαβάστε - Οι φωνές στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, το δείπνο της Δερμεντζοπούλου και η Καλαμαριά

Αιτία του τηλεφωνικού καβγά τους, όπως σας ενημέρωσα, ήταν ότι η διοίκηση του δήμου χρεώνει στον Χάρη αδράνεια όσον αφορά την υπογραφή συμβάσεων για τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή. Από τον δήμο λένε ότι το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (ΚΕΠΟΘΕ) στην προεδρία του οποίου υποβιβάστηκε ο Χάρης μετά την απομάκρυνσή του από θέση αντιδημάρχου, έχει πάρει 200.000 ευρώ γι΄ αυτές τις εκδηλώσεις, αλλά δεν έχει προχωρήσει ακόμη καμία διαδικασία.

«Δεν μου έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ, ίσα ίσα μου κατέβασαν τον προϋπολογισμό του ΚΕΠΟΘΕ κατά 100.000 ευρώ. Δεν έχω πάρει τίποτε από τα 200.000 που λένε ότι πήρα», μου εξηγεί, εμφανώς ενοχλημένος ο Χάρης.

«Για να κάνω τις εκδηλώσεις που αποφάσισαν, τους είπα δώστε μου λεφτά, περισσότερα από αυτά τα οποία χρειάζεται για να λειτουργήσει το ΚΕΠΟΘΕ. Δεν θα φτάσουμε στο σημείο να μην μπορώ να πληρώσω μισθοδοσία και ΙΚΑ και να μην κάνω τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Κέντρου Πολιτισμού».

Σύμφωνα με τον Αηδονόπουλο το ΚΕΠΟΘΕ δικαιούται να εισπράξει κάθε χρόνο από το δήμο 785.000 ευρώ, για ίδιες δράσεις. Έχει μισθοδοσία 750.000 ευρώ και οτιδήποτε άλλο προέρχεται από τα δίδακτρα τα οποία όμως την τελευταία διετία είναι ιδιαιτέρως επισφαλή λόγω της πανδημίας. «Αυτοί θέλουν να υπογράψω συμφωνητικά για εκδηλώσεις που θέλουν να γίνουν από καλοκαίρι ως το φθινόπωρο, χωρίς όμως να έχω εξασφαλίσει τα χρήματα. Δεν μπορώ να διαθέσω από τον τακτικό προϋπολογισμό του ΚΕΠΟΘΕ και μετά να μην έχω να πληρώσω τη μισθοδοσία κ.λπ.».

Ο Χάρης ξεκαθαρίζει: «Τα λεφτά για τις εκδηλώσεις τα θέλω μπροστά. Να κόψουν το κεφάλι τους να τα βρουν και φυσικά θέλω και τις σχετικές εισηγήσεις για το πώς θα ανατεθούν αυτές οι εκδηλώσεις μέσω απευθείας αναθέσεων. Τα 200.000 που λένε θεωρητικά ότι μου τα δώσανε, να έρθουν σιγά σιγά ώστε να αρχίσουν να γίνονται οι αναθέσεις με βάση το πρόγραμμα το οποίο αποφάσισε η επιτροπή».

Φυσικά δεν μπορούσα να μην τον ρωτήσω πως είναι οι σχέσεις τους με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Η απάντησή του, μονολεκτική, αλλά σαφέστατη: «ανύπαρκτες»!