Skip to main content

Ερώτημα στην Αποκεντρωμένη από Μπουτάρη για τους 192 συμβασιούχους

Ο δήμαρχος κατέθεσε ερώτημα στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης όσον αφορά τον έλεγχο νομιμότητας της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου

Επανέρχεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στην υπόθεση με τους 192 συμβασιούχους, παρά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία ουσιαστικά άνοιγε τον δρόμο για τη μονιμοποίηση τους.  

Ο δήμαρχος κατέθεσε ερώτημα στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης όσον αφορά τον έλεγχο νομιμότητας της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο στις 15 Απριλίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να παραιτηθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης από την άσκηση ένδικων μέσων για τους 192 συμβασιούχους.

Το ερώτημα κατατέθηκε την Παρασκευή 10 Μαΐου στην Αποκεντρωμένη και μέσω αυτού, ουσιαστικά, ο κ. Μπουτάρης ζητά να εξεταστούν οι συνέπειες που ενδέχεται να προκύψουν για τον δήμο από την εν λόγω απόφαση (δείτε εδώ).

Επανειλημμένως ο κ. Μπουτάρης το προηγούμενο διάστημα είχε εκφράσει την αντίθεσή του με τη νομιμοποίηση των συμβασιούχων και ήταν υπέρμαχος της άσκησης έφεσης επί της δικαστικής απόφασης, από τον Ιούνιο του 2018, η οποία δικαίωνε τα 192 άτομα.

Ο δήμαρχος, σε παρεμβάσεις του για την υπόθεση, είχε μιλήσει για παράνομη μονιμοποίηση με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, τονίζοντας πως η απόφαση για απόσυρση της έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης που αφορά τους 192 ανοίγει τον ασκό του Αιόλου (δείτε εδώ).

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμος προσφεύγει με ερώτημά του στον Συντονιστή για έλεγχο νομιμότητας.