Skip to main content

Στην Αθήνα για συζητήσεις το ΔΝΤ την ερχόμενη εβδομάδα

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στις οικονομικές προοπτικές, τους δημοσιονομικούς κινδύνους και την εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα θα έχει, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, η αποστολή του Ταμείου στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως ανέφερε κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κ. Ράις, οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν σε ζητήματα που σχετίζονται με τις οικονομικές προοπτικές, τους δημοσιονομικούς κινδύνους, αλλά και την εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Περιγράφοντας το πλαίσιο των διαβουλεύσεων που θα λαμβάνουν χώρα κατά τη διαδικασία της μεταπρογραμματικής εποπτείας, ο κ. Ράις επανέλαβε πως δεν υπάρχει χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΔΝΤ που να υποστηρίζει την Ελλάδα.

«Βρισκόμαστε τώρα στην περίοδο της μεταπρογραμματικής εποπτείας, η οποία περιλαμβάνει επισκέψεις αποστολών αρκετές φορές το χρόνο για να διαβουλευθούν με τις (ελληνικές αρχές) και να βοηθήσουν με την παροχή συμβουλών και υποστήριξης στον τομέα της ανάλυσης. Αλλά δεν υπάρχει καμία οικονομική συνιστώσα σε αυτό», διευκρίνισε.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δεν θέλησε να εισέλθει σε λεπτομέρειες και να προκαταλάβει το περιεχόμενο της τελικής έκθεσης, αλλά όπως υποστήριξε, θα δημοσιευτεί ένα κείμενο συμπερασμάτων στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.