Skip to main content

Στην Αθήνα ο Ζέρβας - Συναντήσεις με Μπακογιάννη, Μώραλη και Κακλαμάνη

Με αυτοδιοικητική ατζέντα στην Αθήνα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης - Πανδημία, Ταμείο Ανάκαμψης και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα στο τραπέζι των συζητήσεων.

Σειρά συναντήσεων με στελέχη από τον χώρο της αυτοδιοίκησης είχε σήμερα, Πέμπτη στην Αθήνα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Το μεσημέρι ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στο δημαρχείο της Αθήνας, τέθηκε μεταξύ άλλων το θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού, κυρίως υπό το πρίσμα των δράσεων που υλοποιούν οι δύο Δήμοι, με στόχο τον περιορισμό του αντίκτυπου στην οικονομική και κοινωνική ζωή.

Οι δύο άντρες μίλησαν επίσης για το Ταμείο Ανάκαμψης και για άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα άντλησης χρήσιμων πόρων, για έργα υποδομής και κοινωνικής στήριξης, ενώ αντάλλαξαν απόψεις και για τις ευρύτερες προκλήσεις που έχουν μπροστά τους Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Ζέρβας κάλεσε τον κ. Μπακογιάννη, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη και ο δήμαρχος Αθηναίων ανταποκρίθηκε θερμά με την ευχή να βγούμε γρήγορα από την υγειονομική περιπέτεια.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συναντήθηκε ακόμη με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, με τον οποίο συζήτησαν για την επόμενη μετά την πανδημία ημέρα και για τις δυνατότητες ενίσχυσης των τοπικών οικονομιών. Τη συνάντηση των δύο ανδρών απασχόλησαν θέματα που αφορούν την ανακύκλωση αλλά και ευρύτερα αυτοδιοικητικά ζητήματα.

Νωρίτερα, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας επισκέφθηκε επίσης με αυτοδιοικητική ατζέντα στο γραφείο του στη Βουλή τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων και Αντιπρόεδρο σήμερα της Βουλής των Ελλήνων Νικήτα Κακλαμάνη.