Skip to main content

Στην Ελλάδα η Μέρκελ μετά από πρόσκληση Μητσοτάκη

Η Άνγκελα Μέρκελ θα επιστρέψει στη χώρα μας για τελευταία φορά ως Καγκελάριος της Γερμανίας πιθανότατα περί τα τέλη του μήνα.

Η Άνγκελα Μέρκελ έκανε δεκτή την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα επισκεφτεί τη χώρα μας για τελευταία φορά ως Καγκελάριος της Γερμανίας.

Η Μέρκελ διανύει τις τελευταίες της εβδομάδες στην ηγεσία της Γερμανίας καθώς τα μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται να έχει δώσει τη θέση της στον Όλαφ Σολτς που θα ηγηθεί του κυβερνητικού συνασπισμού με τη συμμετοχή Σοσιαλδημοκρατών, Πράσινων και Φιλελεύθερων.

Τον τελευταίο καιρό η Γερμανίδα Καγκελάριος κάνει μια περιοδεία και στο πλαίσιο αυτής βρέθηκε το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη για να συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ωστόσο μέσα στο πρόγραμμα της... αποχαιρετιστήριας περιοδείας βρίσκεται και η Ελλάδα.

Έκανε δεκτή την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η Άνγκελα Μέρκελ θα επιστρέψει στη χώρα μας για τελευταία φορά ως Καγκελάριος της Γερμανίας. Η ημερομηνία δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα αλλά κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Την πρόσκληση για να έρθει στη χώρα μας έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων που έλαβε χώρα στη Σλοβενία. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό το πόσο εκτενές θα είναι το πρόγραμμα της επίσκεψης, αλλά δεδομένα να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πυρετός επαφών για τον πρωθυπουργό

Σύμφωνα με το Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει γεμάτο πρόγραμμα τις ερχόμενες εβδομάδες. Συγκεκριμένα την Τρίτη θα υποδεχτεί στην Αθήνα τον Κύπριο πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ-Σισί και τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις Βρυξέλες για τη Σύνοδο Κορυφής που πρόκειται να συζητηθούν τα μέτρα για την ενέργεια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την αύξηση του ενεργειακού κόστους.