Skip to main content

Στην Ελλάδα το θηριώδες ρωσικό Ilyushin Il-76 για τη μάχη στις πυρκαγιές (vid)

Το Ilyushin Il-76, από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, έχει δυνατότητα ρίψης έως 44 τόνους νερού και αναμένεται να ριχτεί άμεσα στη μάχη με τα πύρινα μέτωπα

Έφτασε στην Ελλάδα το θηριώδες αεροσκάφος Ilyushin Il-76 που θα συνδράμει στην κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα. Η Ρωσία ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Ελλάδας και έστειλε άμεσα βοήθεια.

Το αεροσκάφος Ilyushin Il-76, από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, έχει, σύμφωνα με το Sputnik, δυνατότητα ρίψης έως 44 τόνους νερού και αναμένεται να ριχτεί άμεσα στις μάχες στα πύρινα μέτωπα.

Δείτε βίντεο από την άφιξη:

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε επικοινωνία του με τον Ρώσο ομόλογό του, Μιχαήλ Μισούστιν, εξήρε τη συμβολή του ρωσικού γίγαντα Beriev - 200 στην κατάσβεση των πύρινων μετώπων και δόθηκε έμφαση στη δυνατότητα παροχής επιπλέον αεροσκαφών

Έτσι, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, έδωσε εντολή να αυξηθεί το ρωσικό δυναμικό που συνεισφέρει κομβικά στα μέτωπα.

Υπενθυμίζεται πως από τις 30 Ιουνίου, βρίσκεται στην Ελλάδα και συνδράμει τα μέγιστα στην κατάσβεση των πυρκαγιών, το ρωσικό θηρίο Beriev - 200, το οποίο σύμφωνα με Έλληνες ειδικούς, έχει επιδείξει υψηλή απόδοση και αποτελεσματικότητα.

Πηγή: sputniknews.gr