Skip to main content

Κορωνοϊός: Στην εντατική ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον

O Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό, μεταφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μεταφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, η υγεία του οποίου όπως είχε γίνει γνωστό σήμερα, επιδεινώθηκε.

Τις τελευταίες ημέρες είχε διαγνωσθεί ότι νοσεί από κορωνοϊό.

Μια πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ανέφερε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει τις αισθήσεις του. Δύο δημοσιογραφικές πηγές, του τηλεοπτικού σταθμού ITV και της εφημερίδας The Times, είπαν ότι το απόγευμα ο Τζόνσον είχε δυσκολία στην αναπνοή και του χορηγήθηκε οξυγόνο.

«Προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση του πρωθυπουργού», έγραψε στο Twitter o δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, τονίζοντας ότι «δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε πιο ασφαλή χέρια» αφού το νοσοκομείο Σεντ Τόμας έχει «κάποιο από το καλύτερο ιατρικό προσωπικό στον κόσμο».

«Οι σκέψεις μου είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του (...) Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση», ήταν η πρώτη αντίδραση της υπουργού Εμπορίου Λις Τρας.

«Τρομερά θλιβερά νέα. Όλες οι σκέψεις της χώρας είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του σ’ αυτήν την απίστευτα δύσκολη περίοδο», είπε ο νέος ηγέτης των Εργατικών, ο Κιρ Στάρμερ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Ντάουνινγκ Στριτ, ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ να αναλάβει τα πρωθυπουργικά καθήκοντα.