Skip to main content

Στην «Ώρα της Γης» συμμετέχει ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη

Η διεθνής δράση ξεκίνησε από το Σύδνεϋ το 2007 και από τότε πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου.

Μήνυμα οικολογικής ευαισθησίας προς τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις της υφηλίου στέλνει και φέτος ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη ενώνοντας τη φωνή του μαζί με χιλιάδες πόλεις και εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στην παγκόσμια πρωτοβουλία «Ώρα της Γης».

Η διεθνής δράση ξεκίνησε από το Σύδνεϋ το 2007 και από τότε πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου. Στο πλαίσιο αυτό το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 από τις 8.30 μμ έως τις 9.30 μμ θα παραμείνουν κλειστά τα φώτα σε όλα τα δημοτικά κτίρια, όπως στο Δημαρχείο στο Πανόραμα, στα Κοινοτικά καταστήματα Πυλαίας και Ασβεστοχωρίου, στην Τεχνική Υπηρεσία  στην Πυλαία κλπ. 

«Σβήνοντας συμβολικά τα φώτα στα δημοτικά μας κτίρια το μήνυμα που στέλνουμε μαζί με τις εκατοντάδες πόλεις και τα εκατομμύρια των ανθρώπων που συμμετέχουν σε όλο τον κόσμο είναι ότι ο πλανήτης βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Ένα μήνυμα που μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση του κατάλληλου πολιτικού κλίματος και να ευνοήσει στην επίλυση των σοβαρότερων περιβαλλοντικών προβλημάτων του πλανήτη» σημείωσε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Με αφορμή την παγκόσμια οικολογική πρωτοβουλία «Ώρα της Γης» ο δήμαρχος καλεί όλους τους δημότες να σβήσουν συμβολικά την ίδια ώρα τα φώτα των σπιτιών τους δηλώνοντας το δικό τους «παρών» σε αυτή την παγκόσμια οικολογική πρωτοβουλία και επιβεβαιώνοντας την πρωτοπορία του δήμου σε δράσεις οικολογικής ευαισθησίας.