Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021
x

ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ» ΣΤΟ ΚΘΒΕ Η ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σε μια σύντομη συνάντηση πριν από την έναρξη της παράστασης με τη διοίκηση του θεάτρου δόθηκαν στην Πρόεδρο αναμνηστικά δώρα.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, προκειμένου να παρακολουθήσει την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Βαβυλωνία», επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου. Το κορυφαίο έργο του Δημητρίου Κ. Βυζαντίου παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Τάκη Χρυσικάκου στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός).

Η Πρόεδρος του ΔΣ κα Γιάννα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Νίκος Κολοβός του ΚΘΒΕ υποδέχτηκαν την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και την ευχαρίστησαν θερμά για την τιμητική παρουσία της. Σε μια σύντομη συνάντηση πριν από την έναρξη της παράστασης, η Διοίκηση και η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του ΚΘΒΕ πρoσέφεραν στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως αναμνηστικά δώρα μια σύνθεση από θεατρικές μάσκες και τη μακέτα της αφίσας της παραγωγής  «Βαβυλωνία», η οποία ζωγραφίστηκε ειδικά για την κα Πρόεδρο από την εικαστικό κα Σιμώνη Γρηγορούδη.

Στην υποδοχή της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, μαζί με την Πρόεδρο του ΔΣ και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΚΘΒΕ, ήταν επίσης παρόντες: ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Ιωάννης Βοτσαρίδης, ο Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Νίκος Νικολάου,  τα μέλη του ΔΣ του ΚΘΒΕ κκ Δημήτρης Χαλκιάς και Ζαχαρίας Ρόχας και η Διοικητική-Οικονομική Διευθύντρια κα Κωνσταντία Παπαποστόλου.

Μετά το τέλος της παράστασης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία συνοδευόταν από τον σύντροφό της κ. Παύλο Κοτσώνη, αποχώρησε, αφού έδωσε συγχαρητήρια για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Την παράσταση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων: ο Υφυπουργός  Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης κ.  Θεόδωρος Καράογλου με τη σύζυγό του Γιώτα Μαντανίκα, ο Πρύτανης του ΑΠΘ κ. Νικόλαος Παπαϊωάννου, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου, οι Βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκη κκ Ιωάννης Αμανατίδης και Στράτος Σιμόπουλος, η Υπεύθυνη του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κα Μαρία Αντωνίου, ο τ. Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Νυφούδης, ο Πρόξενος του Καναδά κ. Παντελής Πετμεζάς, ο κ. Σπύρος Βούγιας (Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ), μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, καθώς και στενοί συνεργάτες του ΚΘΒΕ από τον επιχειρηματικό τομέα, μεταξύ των οποίων ο κ. Δημήτρης Ψηλός και ο κ. Παναγιώτης Ζελελίδης με τη σύζυγό του κα Πόλυ Δεδέογλου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ