Skip to main content

Στην τελική πορεία το Σκοπιανό, με την ελληνική βοήθεια

Μόνο το φιλορωσικό κόμμα των Σκοπίων, "Ενωμένη Μακεδονία", με επικεφαλής τον Γιάνκο Μπάτσεφ διεξάγει προπαγάνδα υπέρ του "όχι"

Οι καταστάσεις -όπως διαμορφώνονται- επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει ανησυχία στην κυβέρνηση των Σκοπίων για την επιτυχία του "ναι", αλλά κάποια μικρή αμφιβολία μόνον, μήπως και δεν προσέλθει στις κάλπες το 50% των ψηφοφόρων, για να θεωρηθεί έγκυρο το δημοψήφισμα, όπως προβλέπει το Σύνταγμά τους.

Οι συνεχείς παραινέσεις -αφόρητες πιέσεις, δηλαδή- προς τους μακεδονίζοντες από πολλούς ισχυρούς δυτικούς παράγοντες, συν τον εκφοβισμό ότι μπορεί να υπάρξουν και ένοπλες συγκρούσεις αν δεν υπερψηφιστεί το "ναι", έπεισαν -ας το πω εύσχημα- τους δύο ισχυρούς φορείς, υπέρμαχους του "όχι", Εκκλησία και αξιωματική αντιπολίτευση, να ευνοήσουν τα κυβερνητικά σχέδια.

Η μεν σχισματική Εκκλησία, εγκατέλειψε πλήρως τους ενάντιους πύρινους λόγους, επειδή πήρε την διαβεβαίωση ότι θα την αναγνωρίσει ως κανονική αυτοκέφαλη Αρχιεπισκοπή Αχρίδας το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ο δε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μίτσκοσκι, δεν υπήρχε αμφιβολία ότι θα επείθετο στα επιχειρήματα της Δύσης, και με πιθανό άλλωστε αντάλλαγμα, την απόσυρση των κατηγοριών για κακουργηματικές πράξεις, κατά του πρώην αρχηγού του Ν. Γκρούεφσκι, και πλειάδας στελεχών του μακεδονίζοντος κόμματος.

Και οι δύο φορείς εγκατέλειψαν την άρνηση και συνέστησαν την ψήφο κατά συνείδηση, εγκαταλείποντας και τις ενάντιες εκδηλώσεις. Έμεινε στην ουσία, μόνον το φιλορωσικό κόμμα των Σκοπίων, "Ενωμένη Μακεδονία", με επικεφαλής τον Γιάνκο Μπάτσεφ, να διεξάγει προπαγάνδα υπέρ του "όχι", ο οποίος επισκέπτεται δήμους σε όλη την επικράτεια στο πλαίσιο της εκστρατείας που έχει την ονομασία "Μακεδονία Μποϊκοτάζ", τονίζοντας στους πολίτες ότι πρέπει να απόσχουν από το δημοψήφισμα, μποϊκοτάροντάς το.

Ως προς δε την απαραίτητη προσέλευση στις κάλπες του 50% των πολιτών, ανεξαρτήτως τι θα ψηφίσει, δηλαδή περί του 900.000 εκλογείς, κι εκεί βρήκαν λύση. Με δεδομένο ότι υπάρχουν περί του 300.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, αλλά διαμένοντας στην αλλοδαπή, πήραν την δικολαβίστικη απόφαση -που δεν την προβλέπει το Σύνταγμα- ότι πρέπει να αφαιρεθούν από τον συνολικό αριθμό των εκλογέων, άρα το 50% δεν θα είναι 900 χιλιάδες, αλλά 700!

Σ’ αυτήν την προσπάθεια, αρωγός είναι πάλι η Ελλάδα με ανήκεστη ζημία, σιωπούσα στην καθιέρωση των όρων μακεδονικός/ή που χρησιμοποιούν τα κυβερνητικά στελέχη των Σκοπίων χιλιάδες φορές ημερησίως, τόσο εντός όσο-κυρίως- εκτός του κράτους. Καθιερώνεται δι’ αυτού του τρόπου στην συνείδηση των λαών ότι πρόκειται περί Μακεδόνων και όχι Βορειομακεδόνων, όπως τουλάχιστον θα έπρεπε να δεχθεί κατ’ ελάχιστον ο κ. Ν. Κοτζιάς, και μάλιστα αμετάφραστο όπως μας διαβεβαίωνε.

Με ανησυχεί επίσης το γεγονός ότι επανήρχισαν σε δημοσιογραφικά γραφεία να συζητούνται οι υπόνοιες μήπως υπήρξε συμψηφισμός, παραχώρησης δηλαδή εθνικής μας κυριαρχίας στους Σλάβους των Σκοπίων, για να δεχθεί η Δύση απάλειψη της κυβερνητικής υποχρέωσης να μειώσει τις συντάξεις.

Μάλιστα, ο Βασίλης Στεφανακίδης έγραψε στο Πρώτο Θέμα: «Θα κάνουν λοιπόν  οι δανειστές πως πείθονται και θα δώσουν ένα προεκλογικό δώρο στον Τσίπρα για όλες τις υπηρεσίες που τους έχει προσφέρει (αυτό λεγεται κοινώς ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά μας) κι αυτός θα  δώσει στους βόρειους γείτονες μας όνομα, εθνότητα και γλώσσα, πηγαίνοντας κόντρα στη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.

» Υποχώρηση δηλαδή στα εθνικά δίκαια έναντι μη περικοπής συντάξεων. Όλα αυτά όμως πριν από τον ιστορικό του μέλλοντος θα τα κρίνει και ο ελληνικός λαός».

Ομολογώ, πως δεν έχω απαλλαχτεί από αυτήν την υπόνοια, αλλά θεωρώ ότι αν ισχύει πρόκειται για το τόσο μεγάλο έγκλημα κατά της Πατρίδας, που μου είναι αδύνατο να αποδεχθώ ότι το διέπραξαν έστω και οι εθνομηδενιστές της κυβέρνησης. Δεν θέλω να πιστέψω ότι ακολουθούν την πορεία των προγόνων τους, που έμπηξαν το μαχαίρι κατά της Πατρίδας, για να την προσφέρουν σκλάβα στον Στάλιν.

Το μόνο που απομένει στους Έλληνες πατριώτες, είναι ο συνεχής αγώνας για να αποτραπεί η κύρωση από την Βουλή των Ελλήνων, της κατάπτυστης Συμφωνίας.