Skip to main content

Στην Τουρκία η Μέρκελ - Συνάντηση με Ταγίπ Ερντογάν

Κατά τις επαφές Άνγκελα Μέρκελ και Ταγίπ Ερντογάν θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών σε όλες τους τις διαστάσεις.

Επίσκεψη εργασίας στην Τουρκία πραγματοποιεί σήμερα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έπειτα από πρόσκληση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας αναφέρει ότι κατά τις επαφές θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών σε όλες τους τις διαστάσεις, ενώ θα συζητηθούν και βήματα που μπορούν να γίνουν για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Αναφέρεται, επίσης, ότι στο πλαίσιο της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από τη Γερμανία τον Ιούλιο, κατά τις επαφές θα δοθεί έμφαση στις ευρωτουρκικές σχέσεις, τη διαδικασία ένταξης και τα θέματα επικαιροποίησης της τελωνειακής ένωσης και της απελευθέρωσης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Η συνάντηση πραγματοποιείται με φόντο την γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου η οποία μιλά για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας με το μνημόνιο κατανόησης που έχουν υπογράψει η Τουρκία με την κυβέρνηση της Τρίπολης.