Skip to main content

Στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Σταύρος Θεοδωράκης

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, υπογράμμισε ότι το ενδιαφέρει το συμφέρον της πατρίδας.

Την στήριξη του στη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης, επισημαίνοντας πως αποτελεί «ευκαιρία που πρέπει να αρπάξουμε».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, υπογράμμισε ότι «το βασικό που πρέπει να σκεφτούμε ότι αυτή τη στιγμή είναι ότι σχεδόν όλος ο κόσμος αναγνωρίζει τους γείτονές μας σαν Μακεδονία, αυτό είναι προσβολή. Έχουμε την ευκαιρία να την προσδιορίσουμε σαν Βόρεια Μακεδονία. Πρέπει να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία».

Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε πως πάνω απ’ όλα βάζει το συμφέρον της χώρας.

«Δεν στηρίζουμε τον καταρρέοντα Αλέξη Τσίπρα αλλά την Ελλάδα» υπογράμμισε, και συνέχισε: «Είμαι αντίπαλος του κ. Τσίπρα και μετά τα όσα συνέβησαν στη Βουλή, είμαι περισσότερο γιατί χρησιμοποιήθηκαν παλαιοκομματικές μέθοδοι για να παραμείνει η κυβέρνηση. Δεν με ενδιαφέρει όμως να βγάλω το άχτι μου στον Τσίπρα αλλά το συμφέρον της πατρίδας».

«Περίπου το 30% με 40% της κοινωνίας θέλει να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση. Από αυτούς, οι μισοί ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Το 15% με 20% πιστεύει στη λύση και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι υποχρέωσή μου να τους εκφράσω» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης άφησε αιχμές για τον κ. Δανέλλη, ο οποίος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ψήφος εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση σημαίνει πως όποιος την δίνει, στηρίζει από 'δω και πέρα τον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι κάνει. Εμάς ο λαός μας έβαλε στην αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να δανείζουμε ένα βουλευτή στην κυβέρνηση και μετά να γυρνάει στην αντιπολίτευση».

Αναφορικά με τον κ. Ψαριανό που φέρεται να δήλωσε: «εγώ δεν θα γίνω ρεπατζής του Ζουράρι», ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Δεν θα σχολιάσω τίτλους, δεν είναι τα λεγόμενά του. Ο κ. Ψαριανός έδωσε άλλη ερμηνεία για τις απόψεις του. Ολοι εχθές σεβάστηκαν το κείμενο που βγήκε, δεν στηρίζουμε τον καταρρέοντα Τσίπρα, αλλά την Ελλάδα».

Ερωτηθείς για το διαζύγιο με το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε: «Δεν τσακωθήκαμε για τη συμφωνία των Πρεσπών, ήταν η αφορμή. Με τη Γεννηματά δεν τσακωθήκαμε για τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά γιατί εμείς δεν θέλαμε να γυρίσουμε στο παλιό ΠΑΣΟΚ.
Το Ποτάμι έχει ξεκάθαρη θέση, θέλει να λυθεί το πρόβλημα».

«Δεν κοιτάω την πολιτική μου επιβίωση. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι σκέφτομαι την καρέκλα μου. Αν ήθελα θα είχα σίγουρη θέση σε μεγαλύτερα κόμματα. Θα παραμείνω στο Ποτάμι, θα δώσω τη μάχη με το Ποτάμι. Επιλέγω το πατριωτικό καθήκον και όχι το κομματικό», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Αν επιλέξει ο ελληνικός λαός αλλιώς στις εκλογές, θα πάω στο σπίτι μου».