Skip to main content

Στις 20/1 θα σταλεί ο φάκελος του ΕΧΣ για την Νέα Τούμπα

Η κυκλοφοριακή μελέτη θα περιλαμβάνει προς συζήτηση την υπογειοποίηση τμήματος της οδού Κλεάνθους ή την πεζοδρόμησή της.

Κατά τις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να κατατεθεί ο φάκελος του ειδικού χωρικού σχεδίου της νέας Τούμπας στο υπουργείο Περιβάλλοντος για τα περαιτέρω.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Sfina», η σύνταξη της κυκλοφοριακής μελέτης, που απέμενε ως εκκρεμότητα, ολοκληρώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα της πρώτης έρευνας, στην οποία αποτυπώθηκαν 16.000 απαντήσεις, κατέδειξαν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι περισσότεροι από έξι στους 10 φίλους του ΠΑΟΚ χρησιμοποιούν το Ι.Χ, για την μεταφορά τους στο γήπεδο, ένα ποσοστό 19% πάνε πεζοί, ενώ μόλις 6%, χρησιμοποιεί ως μέσο μεταφοράς τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Πλέον, συλλέγονται τα στοιχεία των απαντήσεων και της δεύτερης έρευνας, που είχε ως σκοπό, να διαπιστώσει εάν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν τις συνήθειές τους και να προσέρχονται στη νέα Τούμπα, αξιοποιώντας όχι μόνον την επιλογή του Μετρό, αλλά και των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, ενόψει της επικείμενης αναβάθμισής του, η οποία θα αλλάζει τις δυνατότητες που έχει σήμερα.

Η συλλογή των στοιχείων και της δεύτερης έρευνας αναμένεται να τελειώσει εντός των προσεχών ημερών με στόχο ο φάκελος της νέας Τούμπας να σταλεί κοντά στις 20 Ιανουαρίου στο αρμόδιο υπουργείο.

Η κυκλοφοριακή μελέτη θα περιλαμβάνει δύο κεντρικές προτάσεις προς συζήτηση. Την υπογειοποίηση τμήματος της Κλεάνθους που θα εξασφαλίζει το πλεονέκτημα ενός ενιαίου περιβάλλοντα χώρου στο νέο γήπεδο ή την πεζοδρόμησή του.