Skip to main content

Στις 24 Ιουνίου το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης - Αφιερωμένο στη Μικρασιατική Καταστροφή

Η φετινή γιορτή βιβλίου είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή - Το φεστιβάλ θα λειτουργεί από τις 19:00 και έως τις 23:00

Από τις 24 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης στην παραλία του Λευκού Πύργου, που διοργανώνεται για 41η συνεχή χρονιά από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.

Η φετινή γιορτή βιβλίου είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. «Οι εκδότες έχουμε χρέος να φέρουμε ξανά τις μνήμες της περιόδου εκείνης που σημάδεψαν τον ελληνισμό», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Εκδοτών.

Το φεστιβάλ θα λειτουργεί καθημερινά από τις 19:00 και έως τις 23:00.

Οι δημιουργοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζουν και να υπογράφουν τα βιβλία τους, θα έρχονται σε επαφή με το αναγνωστικό κοινό καθημερινά στα εκθετήρια των εκδοτικών τους οίκων», τονίζεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.


Το 41ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνεται με τον δήμο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του υπουργείου Εσωτερικών-Τομέας Μακεδονίας Θράκης.