Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022
x

ΣΤΙΣ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

Στις 5 Σεπτεμβρίυ το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα ανακοινώνει ποιο είναι το πρόσωπο το οποίο τα μέλη του επέλεξαν ως νέο αρχηγό.

Ο Μπόρις Τζόνσον αποχωρεί από τον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας, αναγκάζοντας το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα να επιλέξει νέο ηγέτη που θα ανακοινωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

Οι Συντηρητικοί βουλευτές ελέγχουν τη διαδικασία επιλογής δύο υποψήφιων ηγετών. Τα μέλη του κόμματος, περίπου 200.000 άνθρωποι, θα επιλέξουν στην συνέχεια τον νικητή με επιστολική ψήφο.

Ο νικητής θα ‘κληρονομήσει’ κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Ο αριθμός των πιθανών διαδόχων έχει ήδη μειωθεί από 11 σε 3.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ
Οι Συντηρητικοί βουλευτές συμμετέχουν σήμερα στην τελική ψηφοφορία. Οι δύο υποψήφιοι με τις περισσότερες ψήφους θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση. Το αποτέλεσμα αναμένεται στις 18.00 ώρα Ελλάδας.

ΙΟΥΛΙΟΣ- ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Οι δύο υποψήφιοι πραγματοποιούν προεκλογική εκστρατεία και συναντούν μέλη του κόμματος για να εξασφαλίσουν τη στήριξή τους.

5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Το κόμμα ανακοινώνει ποιο είναι το πρόσωπο το οποίο τα μέλη του επέλεξαν ως νέο αρχηγό. Κερδίζει ο υποψήφιος με τις περισσότερες ψήφους.

6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - Ο ΜΠΟΡΙΣ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ
Ο Τζόνσον αναμένεται να αποχωρήσει από τη θέση του στις 6 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, προσθέτοντας ότι θα μεταβεί στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ για να υποβάλει την παραίτησή του στη βασίλισσα Ελισάβετ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ