Skip to main content

Στις 6 Οκτωβρίου ο επόμενος γύρος διερευνητικών επαφών με την Τουρκία

Στη σκιά της δυσαρέσκειας της τουρκικής πλευράς για τη σύναψη της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας ο νέος γύρος διερευνητικών επαφών.

Στη σκιά της έντονης δυσαρέσκειας της Άγκυρας για την σύναψη της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο 63ος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας  - Τουρκίας.

Η νέα συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων πρόκειται να γίνει στην Άγκυρα την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Το κλίμα βέβαια μόνο καλό δεν είναι αφού η Άγκυρα με σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ εξέφρασε ούτε λίγο ούτε πολύ την οργή της τουρκικής πλευράς για την κίνηση της Ελλάδας.

Αντί συνεργασίας, η πολιτική εξοπλισμού της Ελλάδας και η προσπάθεια της να  απομονώσει  και να  αποξενώσει την Τουρκία, είναι μια προβληματική πολιτική που θα βλάψει τον εαυτό της και την ΕΕ, της οποίας είναι μέλος, και θα απειλήσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα», τόνισε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Παραβιάσεις μετά τον Παρμενίωνα

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της τελικής φάσης της άσκησης Παρμενίων, της μεγαλύτερης ελληνικής διακλαδικής άσκησης, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από ελληνικά νησιά.

Δύο ζεύγη τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πέταξαν διαδοχικά πάνω από τις νήσους Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι, στις 11:26 και στις 11:27 το πρωί της Παρασκευής. Η πρώτη πτήση των τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικό έδαφος έγινε σε ύψος 29.000 ποδών από τα δύο νησιά, και ένα λεπτό αργότερα, το δεύτερο ζευγάρι των τουρκικών F-16 πέρασε χαμηλότερα, στα 11.000 πόδια πάνω από Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους.