Skip to main content

Στις 9 Ιανουαρίου η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Σε εξέλιξη είναι η ανάκριση για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους οποίους επίσης κατηγορείται.

Για τις 9 Ιανουαρίου 2023 προσδιορίστηκε η διεξαγωγή της δίκης της 34χρονης μητέρας από την Πάτρα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, και την απόπειρα δολοφονίας αυτής.

Η 34χρονη είχε παραπεμφθεί σε δίκη με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Σε εξέλιξη είναι η ανάκριση για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της, της 3,5 ετών και της 6 μηνών, για τους οποίους επίσης κατηγορείται. Σημειώνεται, ότι προχθές ζήτησε και πήρε νέα προθεσμία για να απολογηθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, στις 25/11.

Η κατηγορούμενη αρνείται κατηγορηματικά τόσο ότι σκότωσε το μεγαλύτερο παιδί της, χορηγώντας της θανατηφόρα δόση κεταμίνης, όσο και τα δυο μικρότερα παιδιά της με ασφυξία.

Η κατηγορούμενη μεταφέρθηκε από τις φυλακές στις 25 Οκτωβρίου στο ανακριτικό γραφείο και έλαβε από την Ανακρίτρια προθεσμία για σήμερα. Η 34χρονη που αρνείται τις κατηγορίες είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή. Οι δικαστικές αρχές θεωρούν ότι τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας κατέληξαν από εγκληματικές ενέργειες της μητέρας τους, η οποία αναμένει ήδη τον προσδιορισμό της δίκης της για την υπόθεση της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας που κατέληξε τον Ιανουάριο του 2022.

Σύμφωνα με τον κ. Αλέξη Κούγια, συνήγορο της 34χρονης γυναίκας, όλη η ποινική υπόθεση που εκτυλίσσεται σε βάρος της εντολέως του, αποτελεί «μια άνευ προηγουμένου δικαστική πλάνη» που οφείλεται εν πολλοίς σε λάθος εκτιμήσεις ιατροδικαστών.

Η υπεράσπιση της μητέρας έχει δηλώσει πως θα προσέλθει στην Ανάκριση αμφισβητώντας τα στοιχεία της έρευνας των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά οι οποίοι, κατόπιν εντολής που έλαβαν από την Εισαγγελία, ερεύνησαν τους φακέλους των δύο παιδιών και συνέταξαν έκθεση σύμφωνα με την οποία οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας προκλήθηκαν από εξωγενείς παράγοντες και δεν αποδίδονται σε προϋπάρχοντα παθολογικά αίτια. Η πλευρά της κατηγορούμενης φαίνεται να έχει στην διάθεση της άλλες επιστημονικές θέσεις και εξηγήσεις για τα ζητήματα που θέτουν οι δικαστικές αρχές.

Πηγή: ΕΡΤ