Skip to main content

Στις φυλακές Γρεβενών ο 59χρονος μητροκτόνος

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 59χρονος μητροκτόνος στα Γρεβενά για δύο πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και μία πλημμεληματικού

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 59χρονος μητροκτόνος στα Γρεβενά, μετά από ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα και οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών.

Ο 59χρονος διώκεται για δύο πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και μία πλημμεληματικού. Συγκεκριμένα, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για βιασμό. Όσον αναφορά την τρίτη κατηγορία διώκεται για άσκηση βίας κατά υπαλλήλων.

Διαβάστε: Φρίκη στα Γρεβενά: Ο μητροκτόνος είχε βιάσει τη μητέρα του πριν την πνίξει

Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της τρίωρης απολογίας του στην αρμόδια Ανακρίτρια δεν αποδέχτηκε τις δύο τελευταίες κατηγορίες, ενώ έδωσε συγκεχυμένες απαντήσεις για τον στραγγαλισμό της 83χρονης μητέρας του, σύμφωνα με την ertnews.

Είχε εργαστεί σε σχολείο

Ο 59χρονος πριν από 28 χρόνια σκότωσε τη γιαγιά του με τσεκούρι, εξέτιε 10ετη ποινή μπαινοβγαίνοντας σε ψυχιατρικό ίδρυμα και μετά δίδασκε σε σχολείο, ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός με την ειδικότητα του γυμναστή.

Ο 59χρονος είχε διοριστεί ως αναπληρωτής σε σχολείο της Κορίνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ertnews, με βάση την τότε νομοθεσία, το αντίγραφο ποινικού μητρώου, που αποτελεί απαραίτητο πιστοποιητικό για την έκδοση μεγάλου αριθμού διοικητικών πράξεων, δεν χρειάστηκε να προσκομισθεί καν στη δική του περίπτωση (διορισμός ως αναπληρωτής Γυμναστής σε σχολείο της Κορίνθου).