Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021
x

ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΣΗΜΕΡΑ 9.000 ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Που έχουν στηθεί οι κάλπες και ποιοι είναι οι διεκδικητές - Όλα τα στοιχεία για τις σημερινές εσωκομματικές εκλογές των «γαλάζιων».

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη περίπου 9.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας για τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος, οι οποίες διεξάγονται από το πρωί.

Τα μέλη της ΝΔ καλούνται να αναδείξουν τις νέες τοπικές κομματικές ηγεσίες. Τα εκλογικά κέντρα έχουν στηθεί και έχουν διανεμηθεί οι φάκελοι με το εκλογικό υλικό, ενώ δίνεται η ευκαιρία και για ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Για την Α' Θεσσαλονίκης ψηφίζουν περίπου 6.100 άτομα, ενώ για τη Β' περίπου 2.900. Στα αξιοσημείωτα της Β' Θεσσαλονίκης το γεγονός ότι πάνω από 1.500 ψηφοφόροι θα πρέπει να εξυπηρετηθούν σε έναν μόνο δήμο (Πυλαίας – Χορτιάτη), γεγονός που αποτελεί πρόκληση για τους διοργανωτές και την εφορευτική επιτροπή αν κάποιος υπολογίσει ότι συνήθως τα εκλογικά τμήματα στις εκλογές δεν ξεπερνούν σε αριθμό τους 300 εκλογείς.

Οι εκλογές για τη ΔΕΕΠ Β' Θεσσαλονίκης σε επίπεδο προέδρου έχουν κριθεί, καθώς μόνος υποψήφιος είναι ο νυν πρόεδρος, Θωμάς Βράνος. Αντιθέτως, για τη ΔΕΕΠ Α' Θεσσαλονίκης, που προέκυψε από τη συγχώνευση των τριών πρώην ΔΕΕΠ ή ΝΟΔΕ ανατολικού, δυτικού και κεντρικού τομέα και καλύπτει όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης πλέον, τα πράγματα είναι ανοιχτά, καθώς υπάρχουν δυο διεκδικητές, που θέλουν την ψήφο των Νεοδημοκρατών, ο Θεόδωρος Μητράκας, ο οποίος ήταν πρόεδρος της ΔΕΕΠ ανατολικού τομέα Θεσσαλονίκης και ο κ. Νίκος Δένης, η υποψηφιότητα του οποίου αποτέλεσε για αρκετούς έκπληξη, καθώς δεν θεωρείται από τα «επιφανή» στη Θεσσαλονίκη στελέχη της ΝΔ και είχε μέχρι πρότινος χαμηλή αναγνωρισιμότητα.

Το διακύβευμα στις περισσότερες τοπικές οργανώσεις (ΔΗΜΤΟ) και συγκεκριμένα στις 17 από τις 19 είναι τυπικό, αφού υπάρχει μόνον ένας υποψήφιος πρόεδρος, ο οποίος έτσι κι αλλιώς εκλέγεται. Οι άλλες δύο που συγκεντρώνουν το εκλογικό ενδιαφέρον καθώς τις διεκδικούν από δυο υποψήφιοι είναι η ΔΗΜΤΟ Κορδελιού – Ευόσμου, με υποψήφιους τους κ.κ. Λεωνίδα Ντόβα (νυν πρόεδρος) και Χρήστο Δουμπάρατζη και η ΔΗΜΤΟ Πυλαίας – Χορτιάτη, με υποψήφιους τους κ.κ. Λάμπρο Γατσώρη (νυν πρόεδρος) και Βασίλη Βάκο.

Σημαντική όμως είναι η ψηφοφορία για την εκλογή των 107 συνέδρων της ΝΔ, καθώς υποψήφιοι είναι 200 άτομα. Από τις κάλπες της Α' Θεσσαλονίκης θα εκλεγούν 73 σύνεδροι, με τους υποψήφιους να είναι 141 (ένας στους δύο εκλέγεται), ενώ από τις κάλπες της Β' Θεσσαλονίκης θα προκύψουν 34 σύνεδροι με τους υποψήφιους να είναι 50.

Τα εκλογικά τμήματα:

1.Α' Θεσσαλονίκης:

-Α' Δημοτικό Διαμέρισμα: Κτήριο Αρχιτεκτονικού Δήμου Θεσσαλονίκης – Ισόγειος χώρος (Αγγελάκη 13).

-Β' Δημοτικό Διαμέρισμα: Γραφεία ΔΗΜΤΟ (Οδυσσέως 7).

-Γ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα: Γραφείο Καθαριότητας Γ' Δημοτικού Διαμερίσματος Δήμου Θεσσαλονίκης (Ακροπόλεως 6).

-ΣΤ' Δημοτικό Διαμέρισμα: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου πρώην Δήμου Τριανδρίας (Ελευθερών 24, 3ος όροφος).

-Δ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα: Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας (Κλεάνθους 52).

-Ε΄ Δημοτικό Διαμέρισμα: Κτήριο Ε' Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης (Μαρτίου 24).

-Καλαμαριάς: 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμαριάς (Χιλής 12).

-Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Γραφεία ΔΗΜΤΟ (Βενιζέλου 76 Αμπελόκηποι).

-Παύλου Μελά: Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» (Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη).

-Νεάπολης – Συκεών: Πρώην Δημαρχείο Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη).

-Κορδελιού-Ευόσμου: Δημαρχείο Κορδελιού – Ευόσμου (Παύλου Μελά 24, Εύοσμος).

2.Β' Θεσσαλονίκης:

-Βόλβης: Αίθουσα Δ.Σ. Δημαρχείο Ρεντίνας – Σταυρός.

-Λαγκαδά: Αίθουσα Δ.Σ. (Ν. Παπαγεωργίου 2, Λαγκαδάς).

-Ωραιοκάστρου: Κτήριο Παύλου Μελά Παλαιόκαστρο.

-Κουφαλίων – Χαλκηδόνας: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

-Δέλτα: Συνεδριακό Κέντρο (Α΄. Παπάγου 7, Σίνδος).

-Θερμαϊκού: Κτήριο Παλιάς Δημοτικής Κοινότητας Νέων Επιβατών.

-Θέρμης: Πολιτιστικό Κέντρο (Καραολή Δημητρίου & Καπετάν Χάψα).
-Πυλαίας – Χορτιάτη: Δημαρχείο.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ