Skip to main content

Στις πλάτες FIFA - UEFA το ελληνικό ποδόσφαιρο, εκτός ο Αυγενάκης

Ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα στη Νιόν, για συνάντηση με τις δύο ομοσπονδίες, χωρίς την παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού.

Τη συνάντησή του με τις FIFA και UEFA προκειμένου να συνταχθεί μνημόνιο για την «ανάταξη και επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου» γνωστοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στη Βουλή για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο.

Όπως μεταδίδει το «Sport24», ελληνικό κλιμάκιο θα μεταβεί στην έδρα της UEFA στη Νιόν, την επόμενη εβδομάδα, για να πραγματοποιήσει συναντήσεις στις οποίες θα συμμετέχει και η FIFA ώστε να μπουν οι βάσεις για το μνημόνιο.

Ακολούθως, ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Ελλάδα που προετοιμάζει τα επόμενα βήματά του ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εκτός των σημαντικών επαφών που ακολουθούν σε Ελβετία και Αθήνα θα μείνει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σημειώνεται πως πρόθεση του Μαξίμου είναι να περάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο εξ' ολοκλήρου υπό την επιτήρηση των δύο ομοσπονδιών για τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια και σκοπεύει να τους αφήσει να πάρουν επάνω τους όλες τις αποφάσεις.

Μάλιστα όπως διεμήνυσε από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο εμπόδιο στα όσα σχεδιάζει (ΕΠΟ, σύλλογοι, κλπ) τότε θα κάνει πράξη την δέσμευσή του για Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου.