Skip to main content

Στίβος: Ο Μίλτος Τεντόγλου στους υποψήφιους για τον κορυφαίο της χρονιάς στον κόσμο

Το όνομα του Έλληνα χρυσού Ολυμπιονίκη του μήκους «φιγουράρει» στη σχετική λίστα μαζί με τους μεγαλύτερους σταρ του κλασικού αθλητισμού

Ο Μίλτος Τεντόγλου βρίσκεται μεταξύ των δέκα υποψηφίων για τον τίτλο του καλύτερου αθλητή του κόσμου για το 2021, όπως ανακοίνωσε σήμερα (21/10) η διεθνής ομοσπονδία στίβου.

Το όνομα του Έλληνα χρυσού Ολυμπιονίκη του μήκους «φιγουράρει» στη σχετική λίστα μαζί με τους μεγαλύτερους σταρ του κλασικού αθλητισμού, όπως ο Μόντο Ντουπλάντις, ο Κάρστεν Βάρχολμ, ο Ελιούντ Κιπτσόγκε και άλλοι.

Για την ανάδειξη του κορυφαίου της χρονιάς θα ψηφίσουν το διοικητικό συμβούλιο της World Athletics (50% των ψήφων), η οικογένεια του παγκόσμιου στίβου (25%), καθώς και οι φίλαθλοι μέσω των social media (25%). Η σχετική ψηφοφορία κλείνει τα μεσάνυχτα της 6ης Νοεμβρίου και αμέσως μετά θα ανακοινωθεί η πεντάδα των φιναλίστ για το βραβείο. Ο νικητής θα γνωστοποιηθεί τον Δεκέμβριο, σε ειδική τελετή της WA.

Αναλυτικά οι δέκα υποψήφιοι:

* ΤΖΟΣΟΥΑ ΤΣΕΠΤΕΓΚΕΪ (Ουγκάντα): Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στα 5.000μ., ασημένιο στα 10.000μ., καλύτερη επίδοση της χρονιάς στα 2 μίλια (8:09.55).

* ΡΑΪΑΝ ΚΡΑΟΥΖΕΡ (ΗΠΑ): Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στη σφαιροβολία, νικητής του Diamond League. Παρέμεινε αήττητος όλη τη χρονιά, ενώ σημείωσε παγκόσμια ρεκόρ, τόσο στον ανοιχτό όσο και στον κλειστό στίβο.

* ΜΟΝΤΟ ΝΤΟΥΠΛΑΝΤΙΣ (Σουηδία): Χρυσός Ολυμπιονίκης στο επί κοντώ, πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο, νικητής του Diamond League.

* ΓΙΑΚΟΜΠ ΙΝΓΚΕΜΠΡΙΓΚΤΣΕΝ (Νορβηγία): Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στα 1.500μ. Σημεώσε ρεκόρ Ευρώπης τόσο στα 1.500μ. όσο και στα 5.000μ.

* ΕΛΙΟΥΝΤ ΚΙΠΤΣΟΓΚΕ (Κένυα): Χρυσός Ολυμπιονίκης στο Μαραθώνιο, με τη μεγαλύτερη διαφορά από τον δεύτερο που έχει σημειωθεί από το 1972. Νικητής στον Μαραθώνιο του Ένσεντε.

* ΠΕΝΤΡΟ ΠΙΚΑΡΝΤΟ (Πορτογαλία): Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στο τριπλούν, νικητής του Diamond League.

* ΝΤΑΝΙΕΛ ΣΤΑΛ (Σουηδία): Χρυσό μετάλλιο στη δισκοβολία στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, νικητής του Diamond League. Σημείωσε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο με 71,40μ.

* ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ (Ελλάδα): Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στο μήκος, κάτοχος της καλύτερης επίδοσης στον κόσμο με 8.60μ.

* ΝΤΕΪΜΙΑΝ ΟΥΟΡΝΕΡ (Καναδάς): Χρυσός Ολυμπιονίκης στο δέκαθλο με 9.018 βαθμούς, Ολυμπιακό και εθνικό ρεκόρ, που συνιστά παράλληλα την τέταρτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

* ΚΑΡΣΤΕΝ ΒΑΡΧΟΛΜ (Νορβηγία): Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ. εμπόδια, νικητής του Diamond League. Σημείωσε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 300μ. εμπόδια.

Αύριο Παρασκευή (22/10) θα γίνει γνωστή και η αντίστοιχη λίστα για την κορυφαία αθλήτρια του 2021.