Skip to main content

Στο 1ο Λύκειο Θέρμης για τον αγιασμό βρέθηκε ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος

Ο δήμαρχος Θέρμης παρέστη στο 1ο Λύκειο της περιοχής προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά

Στο 1ο λύκειο Θέρμης παρέστη σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά.

Στο μήνυμά του ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε: “Η ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς είναι ημέρα ελπίδας και προσδοκίας για τις μαθήτριες και τους μαθητές, για τους εκπαιδευτικούς, για τους γονείς. Και φέτος, όπως και πέρυσι, υπάρχει στη σκέψη όλων μας το απευκταίο ενδεχόμενο η εξέλιξη της πανδημίας να έχει επιπτώσεις στη λειτουργία των σχολείων. Με τη διαφορά ότι φέτος έχουμε στα χέρια μας ένα πολύ ισχυρό εργαλείο, ένα επίτευγμα της επιστήμης, το εμβόλιο, το οποίο αν το αξιοποιήσουμε θα περιορίσουμε στο ελάχιστο αυτόν τον κίνδυνο.  Κοινός στόχος όλων μας, είναι φέτος, καμία αίθουσα και κανένα σχολείο να μην κλείσουν, ούτε για μία μέρα. Γι’ αυτό φροντίζουμε να θωρακίσουμε την υγεία μας, τη δική μας και των γύρω μας, μέσω του εμβολιασμού, σύμφωνα με τις συστάσεις των επιστημόνων, αλλά και με συχνούς ελέγχους, χρήση μάσκας και τήρηση όλων των μέτρων που υποδεικνύει η Πολιτεία, ώστε να είμαστε προστατευμένοι και ασφαλείς. Ο δήμος Θέρμης με τις υπηρεσίες του, σε συνεννόηση και άψογη συνεργασία με τη σχολική  κοινότητα, έκανε ό,τι χρειαζόταν ώστε τα σχολεία να είναι πανέτοιμα να υποδεχθούν παιδιά και εκπαιδευτικούς. Προχωρήσαμε σε όλες τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης, σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας. Παράλληλα φροντίσαμε, όπως και πέρυσι, να βρίσκονται εγκαίρως στα σχολεία προστατευτικές μάσκες προσώπου για όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό, καθώς και αντισηπτικά και καθαριστικά για την προστασία της ατομικής υγιεινής και για τον αποτελεσματικό, καθημερινό καθαρισμό των σχολείων. Επιπλέον, φροντίσαμε, με δικούς μας πόρους, να καλύψουμε τα προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν από τη μείωση των ωρών απασχόλησης του προσωπικού καθαριότητας. Ως δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στις μαθήτριες και στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, καθώς και στο προσωπικό το οποίο μεριμνά για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων και να στηρίζουμε το δύσκολο αλλά πολύτιμο έργο τους. Εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλους και καλή σχολική χρονιά!».

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τρία μαθητικά δρομολόγια με τα οποία μετακινούνται μαθητές από Σουρωτή και Μονοπήγαδο στο δημοτικό σχολείο Αγίου Αντωνίου και από το Λιβάδι στο δημοτικό σχολείο Περιστεράς. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η οποία έχει την αρμοδιότητα των μαθητικών δρομολογίων ειδοποίησε ότι ο συγκεκριμένος ανάδοχος δήλωσε λίγο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει το έργο και κατόπιν αυτού η ΠΚΜ αναζητεί λύση.