Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αποφασίζουν για τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα

Οι εργαζόμενοι απέχουν από την αποκομιδή των απορριμμάτων μέχρι την Τετάρτη, ενώ εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μαζεύουν τα σκουπίδια την Κυριακή

Την επίσημη θέση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης αναμένουν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας αναφορικά με τα αιτήματά τους και αναλόγως θα καθορίσουν τη στάση τους για τη συνέχιση ή όχι των  κινητοποιήσεών τους.

Αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί στο δημαρχείο της πόλης προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση και σύμφωνα με τους ίδιους να ακούσουν τη θέση της Διοίκησης

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι απέχουν από την αποκομιδή των απορριμμάτων μέχρι την Τετάρτη, ενώ εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μαζεύουν τα σκουπίδια την Κυριακή.

Εχθές από το βήμα του δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε λόγο για μια μειοψηφία εργαζομένων που εμποδίζουν τα απορριμματοφόρα να εξέλθουν από τα αμαξοστάσια.

Ο δήμος με ανακοίνωσή του καλεί τους πολίτες να μην κατεβάζουν τα απορρίμματα στους κάδους μέχρι την Τετάρτη.

Κριτική στη διοίκηση

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Φουντούκης δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και 6-7 μήνες διεκδικώντας την αποτίμηση σε χρήμα των μέσων ατομικής προστασίας από το 2020 και μετά.

«Η διοίκηση εδώ και 3 χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα για να αποτιμήσει τα ΜΑΠ, όπως ορίζει το ΦΕΚ του 2019», ανέφερε.

Σημειώνει δε ότι εδώ και τρία χρόνια ο διαγωνισμός για τα ΜΑΠ ακόμη δεν έχει καταλήξει για «να δοθούν επιτέλους τα ΜΑΠ στους εργαζόμενους».

Τονίζει ότι ακόμη περιμένουν την έκδοση του ΦΕΚ που θα ορίζει τη λειτουργία της υπηρεσίας για την καθημερινή λειτουργία αλλά και τα Σαββατοκύριακα.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος, οι εργαζόμενοι ζητούν να γίνει αναδιάρθρωση του προσωπικού αλλά και νέες προσλήψεις. «Ζητούμε να ακούσουν τα αιτήματα μας και να δοθούν λύσεις. Είμαστε εν αναμονή των επισήμων αποφάσεων της διοίκησης, ζητάμε απαντήσεις».

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για ιδιωτικοποίηση που έχει ξεκινήσει στην καθαριότητα με την ανάθεση πλυσίματος των κάδων από ιδιώτες.