Skip to main content

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ο πρώτος θάλαμος απολύμανσης στη Βόρεια Ελλάδα (φωτο)

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που κάποιος εισέρχεται στο θάλαμο, απολυμαίνεται, θερμομετριέται και γίνεται πλήρης αποστείρωσή του

Εγκαταστάθηκε, σήμερα το πρωί, στην είσοδο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης ο πρώτος θάλαμος απολύμανσης, θερμομέτρησης και αποστείρωσης.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που κάποιος εισέρχεται στο θάλαμο, απολυμαίνεται, θερμομετριέται και γίνεται πλήρης αποστείρωσή του. Πρόκειται για τον πρώτο θάλαμο απολύμανσης που τοποθετείται σε δημόσιο κτήριο στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο θάλαμος θα λειτουργεί αυτόματα 24 ώρες το 24ωρο και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από δεκάδες χιλιάδες χρήστες του δημαρχείου, από πολίτες και εργαζόμενους του δήμου.

Την όλη διαδικασία για την προμήθεια και τοποθέτηση του ειδικού θαλάμου, ο οποίος είναι δωρεά ιδιωτικής εταιρείας, έτρεξε το προηγούμενο διάστημα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού. Ήρθε από τη Σαγκάη και όπως είχε αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος χρησιμοποιείται ήδη σε νοσοκομεία του Χονγκ Κόνγκ, των ΗΠΑ και του Καναδά.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το θάλαμο που τοποθετήθηκε σήμερα, στο δημαρχείο υπάρχει και άλλο ένα έξυπνο σύστημα ανέπαφης τεχνολογίας στο ασανσέρ του κεντρικού κτηρίου, όπου ο πολίτης δεν χρειάζεται να πατήσει κάποιο κουμπί, αλλά απλά να πει μια λέξη κλειδί για να μεταφερθεί στον όροφο που επιθυμεί.