Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020
x

ΠΡΟΣ ΤΕΛΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΤΕΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΟΑΣΘ

Με την έγκριση της σύμβασης εντός 15 ημερών, από τον Φεβρουάριο μπορούμε να έχουμε την υλοποίησή της, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο θα πάει την Τετάρτη για την τελική έγκριση η σύμβαση του ΟΣΕΘ, του ΟΑΣΘ και του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για την εκχώρηση λεωφορειακών γραμμών στο ΚΤΕΛ.

Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος συμμετέχει στο Δ.Σ. του ΟΑΣΘ. «Με την έγκριση της σύμβασης εντός 15 ημερών, από τον Φεβρουάριο μπορούμε να έχουμε την υλοποίησή της», τόνισε.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας παρουσίασε όλες τις εξελίξεις για το θέμα του ΟΑΣΘ. «Το Δ.Σ του Οργανισμού αποφάσισε την εκχώρηση άλλων 25 γραμμών στα ΚΤΕΛ. Με τον τρόπο αυτό ανακτά η πόλη στον αστικό ιστό 60 με 70 λεωφορεία που καλύπτουν το 70%-80% αναγκών του συγκοινωνιακού έργου. Με τη μίσθωση, σε δεύτερη φάση, μεταχειρισμένων οχημάτων μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, αποκτούνται άλλα 100 οχήματα και έτσι, στο τέλος του εξαμήνου θα καλύπτεται περίπου το 90% των αναγκών του ΟΑΣΘ».

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Ζέρβας εκπονείται το σχέδιο υλοποίησης του νέου ΟΑΣΘ, που σε συνεργασία με το Μετρό θα εξυπηρετεί το έργο στη Θεσσαλονίκη μέσα στην επόμενη τριετία ώστε να έχει αστικές συγκοινωνίες.

Ζητούμε ενίσχυση των περιπολιών

Σε ανοιχτή επικοινωνία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Αστυνομία βρίσκεται ο δήμος Θεσσαλονίκης για τα θέματα ασφάλειας και μικροεγκληματικότητας.

«Ζητούμε συνεχώς ενίσχυση των δυνάμεων και των περιπολιών», τόνισε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημειώνοντας πως από την πλευρά του ο δήμος κάνει προσπάθειες για να περιορίσει τις προϋποθέσεις του εγκλήματος.

«Το θέμα της ασφάλειας είναι σύνθετο. Ο δήμος σε εκείνο που μπορεί να συμβάλει είναι οι καλές χρήσεις και τέτοιες ήταν η δημιουργία του χριστουγεννιάτικου χωριού, πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου, προσφέροντας φωτισμό, διαφύλαξη, καλή συντήρηση του δημόσιου χώρου. Με αυτό τον τρόπο δώσαμε ένα παράδειγμα πως θα καταστήσουμε στη Θεσσαλονίκη έναν χώρο αφιλόξενο για την εγκληματικότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Ζέρβας επαίνεσε τη Δημοτική Αστυνομία και τον εντεταλμένο σύμβουλο Δημήτρη Δαγκλή για το έργο της.

Ο κ. Ζέρβας τέλος έθιξε τα ζητήματα που αφορούν στη σχολική στέγη τονίζοντας πως για τη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αυτά είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα.

Αναφερόμενος σε μεμονωμένα περιστατικά διευκρίνισε πως δεν ενημερώθηκε έγκαιρα ο Δήμος. Επισήμανε πως δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα μετά τις γιορτές καθώς υπήρχε ρητή εντολή για εγρήγορση όλων των υπηρεσιών. «Από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη άλλαξε η στάση του Δήμου απέναντι στις σχολικές κοινότητες. Είναι προτεραιότητα η συντήρηση των 133 σχολικών συγκροτημάτων και κτιρίων που υπάρχουν στα όρια του Δήμου. Εντείναμε τις προσπάθειες του Δήμου για την αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος με συγκεκριμένες πράξεις.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ