Skip to main content

Στη ΔΕΘ ο μεγαλύτερος εμβολιαστικός σταθμός στη χώρα - Σε λειτουργία από Δευτέρα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επισκέφθηκε τον Mega εμβολιαστικό σταθμό που έχει στηθεί στη ΔΕΘ και αναμένεται να λειτουργήσει μερικώς από Δευτέρα.

Το εμβολιαστικό κέντρο που έχει στηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, που είναι και το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, επισκέφτηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τον υφυπουργό ξενάγησαν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν αναλάβει τη λειτουργία του κέντρου, παρουσία του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, του γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρου Καλαφάτη, του προέδρου της ΔΕΘ-HELEXPO, Τάσου Τζήκα και του διευθύνοντος συμβούλου, Κυριάκου Ποζρικίδη.



Στον εκθεσιακό χώρο και συγκεκριμένα στα περίπτερα 13 και 15 έχουν διαμορφωθεί συνολικά 24 εμβολιαστικά κέντρα με 108 εμβολιαστικές γραμμές, εκ των οποίων οι 24, στο περίπτερο 13, θα ανοίξουν τη Δευτέρα.



Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, στο hub της Θεσσαλονίκης το οποίο έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα που αφορούν το υγειονομικό προσωπικό, τα logistics, τα εμβόλια, έχουν ολοκληρωθεί τα κατασκευαστικά και τρέχουν καθημερινές προσομοιώσεις. Επισήμανε δε, ότι υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες, όπως το Υπουργείο Υγείας, την Πολιτική Προστασία και με την συνδρομή των υγειονομικών των Ενόπλων Δυνάμεων.



«Για εμάς το στοίχημα της "ελευθερίας" είναι καθημερινό, για το οποίο νυχθημερόν δουλεύουν χιλιάδες άνθρωποι με μεγάλη υπομονή, επιμονή και φέρνοντας συνέχεια αποτέλεσμα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, κοντά στη Θεσσαλονίκη και ανάλογα με το πώς θα πηγαίνει το εμβόλιο θα ανοίγουν και άλλες γραμμές, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατών περισσότερους εμβολιασμούς για τους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.



Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το εμβολιαστικό κέντρο στη ΔΕΘ θα λειτουργήσει σταδιακά ανάλογα με τον εφοδιασμό των εμβολίων, αρχικά με 24 γραμμές από Δευτέρα για τις οποίες θα απασχοληθούν 48 γιατροί.



«Κλείσαμε 45 μέρες εμβολιασμών, έχουμε ξεπεράσει τους 500.000 εμβολιασμούς και πλησιάζουμε ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 5%. Από Δευτέρα ξεκινάει ένα ακόμη κύμα του επιχειρησιακού σχεδίου της επιχείρησης Ελευθερία, εντάσσονται οι δύο μεγάλοι σταθμοί, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος επισήμανε ότι το κέντρο της ΔΕΘ είναι το μεγαλύτερο στη χώρα. Όπως τόνισε, αρχικά θα λειτουργήσει τμήμα του σταθμού, λόγω του περιορισμένου αριθμού των εμβολίων, ενώ θα αναπτυχθεί πλήρως από τις αρχές Μαρτίου. Σε πλήρη ανάπτυξη θα είναι δυναμικότητας πάνω από 6.000 εμβολιασμών και συνολικά πάνω από 150.000 μηνιαία. Ο γενικός γραμματέας σημείωσε επίσης ότι θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί στις ηλικιακές ομάδες άνω των 75 ετών, ενώ στο κέντρο θα γίνονται εμβολιασμοί με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.



Από την πλευρά του, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε «συνεχίζουμε την άμυνα με τα μέτρα προστασίας και εντείνουμε την αντεπίθεση με τους εμβολιασμούς. Ο μηχανισμός λειτουργεί άψογα. Θα τα καταφέρουμε».