Skip to main content

Στο επιμελητήριο Φλώρινας μέλη του ΥΠΟΙΚ και ΥΠΕΝ- Μίλησαν για επιχειρηματικές προκλήσεις

Οι γγ ενημερώθηκαν για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Π.Ε. Φλώρινας, ενώ ο πρόεδρος κατέθεσε μια σειρά προτάσεων στήριξης των επιχειρήσεων

Tο επιμελητήριο Φλώρινας επισκέφτηκαν οι γγ οικονομικής πολιτικής, Νικόλαος Κουλοχέρης, και διαχείρισης αποβλήτων, Εμμανουήλ Γραφάκος, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου.

Τους γγ υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Επιμελητηριου Κ. Σαπαλίδης και το μέλος της διοικητικής επιτροπής και υπεύθυνος Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Κ. Σονιάδης.

Στην ενημέρωση του ο πρόεδρος κ. Σαπαλίδης ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Π.Ε. Φλώρινας καθώς επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία που έχουν άμεση σχέση με τη μείωση του εισοδήματος την οικονομική και ενεργειακή κρίση.

Επίσης ανέδειξε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος στα δέκα χρόνια ύφεσης της οικονομίας της χώρας μας, την πανδημία covid και την ενεργειακή κρίση που έχουν δημιουργήσει ασφυξία, έχοντας σαν αποτέλεσμα την αναστολή των εργασιών από τις επιχειρήσεις μας σε ποσοστό πάνω από 30%.

Ο πρόεδρος κατέθεσε μια σειρά προτάσεων στήριξης των επιχειρήσεων της Π.Ε Φλώρινας: ειδική χρηματοδότηση όλων των επιχειρήσεων οριζόντια χωρίς αποκλεισμούς, ρυθμίσεις των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, πρόσβαση στα χρηματοδοτικα εργαλεία ΕΣΠΑ κα για όλες τις επιχειρήσεις και εκπαίδευση των υφιστάμενων επιχειρήσεων.

Επίσης κυριάρχησαν τα θέματα της μεταναστευσης του πληθυσμού της Π.Ε Φλώρινας, η ανεργία που κινείται σε ανησυχητικά επίπεδα και η απολιγνιτοποίηση και τέλος ο πρόεδρος του Επιμελητηριου κατέθεσε στους γγ τα ευρήματα των δύο συνεδρίων που πραγματοποίησε το επιμελητήριο Φλώρινας για την απολιγνιτοποίηση και για τις προτάσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας της Π.Ε Φλώρινας και την έρευνα που πραγματοποίησε σε συνεργασία με την εθνική συνομοσπονδία ελληνικού εμπορίου και επιχειρηματικότητας με θέμα το μέλλον και οι προοπτικές του λιανικού εμπορίου στη δυτική Μακεδονία.