Skip to main content

Στο ΥΜΑΘ ο Κυμπουρόπουλος - Τι συζήτησε με τον Καράογλου

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών στο Διοικητήριο - Η προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε δημόσια κτήρια στη συζήτηση.

Τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο υποδέχθηκε σήμερα στο Διοικητήριο ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου. Θέμα συζήτησης ήταν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Βόρειας Ελλάδας, η διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στα δημόσια κτήρια της Βόρειας Ελλάδας και η διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής όλων των πολιτών στην καθημερινότητα, στην παιδεία, στην μετακίνηση, στην εργασία, στον αθλητισμό.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος ανέπτυξε στον υφυπουργό τον κεντρικό πυρήνα της πρωτοβουλίας ευαισθητοποίησης που έχει αναλάβει, μέσα από τις τακτικές συναντήσεις εργασίας που πραγματοποιεί με μέλη της κυβέρνησης, σημειώνοντας εμφατικά πως "ένας ανάπηρος πολίτης είναι πάνω από όλα πολίτης, ο οποίος αξίζει το σεβασμό και την προσοχή του κράτους". Πρόσθεσε ακόμη ότι "είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά ίσοι, γι' αυτό η προαγωγή και διασφάλιση των ίσων ευκαιριών για όλους δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο διεκδίκησης και συζητήσεων αλλά δεδομένο".

Ο κ. Καράογλου υποδέχθηκε τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. τονίζοντας πως η ποιότητα και ο δείκτης πολιτισμού κάθε ευνομούμενης κοινωνίας αποτυπώνεται στην ποιότητα της ζωής και της αξιοπρέπειας των ατόμων με αναπηρία. Επίσης χαρακτήρισε τον κ. Κυμπουρόπουλο ως  "φωτεινό παράδειγμα ζωής και δύναμης", ο οποίος με το πάθος και την επιμονή που τον διακρίνει εκπροσωπεί επάξια την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης): "Συντάσσομαι με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και ενώνω τις δυνάμεις μου στη μάχη για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις. Για μια κοινωνία με σεβασμό στη διαφορετικότητα, που θα υπερασπίζεται το δικαίωμα της ισότητας και της ισονομίας.

Η βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων με ξεχωριστές ικανότητες μας αφορά όλους. Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) στέκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας που αγωνίζονται με πείσμα, δύναμη και θέληση να ξεπεράσουν τα εμπόδια, διεκδικώντας τα όνειρά τους.

Αυτό που για πολλούς από εμάς θεωρείται αυτονόητο, για πολλούς συμπολίτες μας είναι όνειρο. Αυτό που για πολλούς από εμάς θεωρείται δεδομένο, για πολλούς είναι μια ανεκπλήρωτη ευχή. Αυτό που πολλοί από εμάς καταφέρνουμε άκοπα, πολλοί έχουν θέσει στόχο ζωής να το πετύχουν και μοχθούν για αυτό. Αποτελεί εθνικό χρέος να σταθούμε δίπλα σε περήφανους ανθρώπους που δεν παλεύουν μια ζωή, αλλά ζουν μια ζωή της πάλης".