Skip to main content

Στο υπουργείο Υποδομών αύριο η Αττική Οδός για τις προϋποθέσεις αποζημίωσης των 2.000 ευρώ

Στην αυριανή συνάντηση της Αττικής Οδού με το υπουργείο Μεταφορών θα συζητηθεί σε πρώτη φάση το εύρος του αριθμού των δικαιούχων της αποζημίωσης.

Στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών θα βρεθεί αύριο, Πέμπτη, η διοίκηση της Αττικής Οδού, προκειμένου να συζητηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την καταβολή των αποζημιώσεων ύψους 2.000 ευρώ, προς τους πολίτες που εγκλωβίστηκαν εντός του αυτοκινητοδρόμου κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, ευρισκόμενος σε συνεννόηση με τον υπουργό, Κώστα Αχ. Καραμανλή, θα είναι αυτός που θα κάνει την πρώτη προσέγγιση από πλευράς της Πολιτείας με την εταιρεία, έτσι ώστε να καθοριστούν το πώς, το πότε και υπό ποια κριτήρια θα δοθούν τα 2.000 ευρώ στους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία με ανακοίνωσή της, την Τρίτη 25/01, ενημέρωνε ότι θα διαθέσει παροχή ύχους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα, μετά και το αίτημα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να αποζημιωθούν όσοι εγκλωβίστηκαν για ώρες και ταλαιπωρήθηκαν στον αυτοκινητόδρομο.

Στην αυριανή συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί σε πρώτη φάση το εύρος του αριθμού των δικαιούχων της αποζημίωσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, για αυτόν τον σκοπό θα αξιοποιηθούν όλα τα τεχνικά και ψηφιακά μέσα. Μένει έτσι, να καθοριστεί πόσα οχήματα βρέθηκαν στην Αττική Οδό την περασμένη Δευτέρα αλλά και πόσες ώρες έμειναν εγκλωβισμένα. Ένα από τα «πειστήρια» για τα παραπάνω, είναι η καταγραφή του εκάστοτε οχήματος μετά το πέρασμα από τα διόδια, αλλά και η διάρκεια παραμονής η οποία μπορεί να πιστοποιηθεί από τις κάμερες που είναι τοποθετημένες σε αρκετά σημεία του αυτοκινητοδρόμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τέλος, ένα από τα σενάρια θέλει να ορίζονται ως δικαιούχοι όσοι πέρασαν από τα διόδια της Αττικής Οδού τη Δευτέρα μετά της 10:00, ενώ είναι πιθανόν να προσμετρηθεί και η διάρκεια παραμονής και εγκλωβισμού στον αυτοκινητόδρομο.