Skip to main content

Το σούπερ γιοτ Mayan Queen IV δεσπόζει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (φωτο)

Η εντυπωσιακή θαλαμηγός είχε κάνει την εμφάνισή της προ ημερών στο νησί της Αμμουλιανής στη Χαλκιδική, έχοντας ξεκινήσει κρουαζιέρα από την Κρήτη.

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έδεσε εδώ και λίγες μέρες το σούπερ γιοτ Mayan Queen IV που ανήκει στην οικογένειας του Μεξικανού μεγιστάνα Alberto Baillères, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Φεβρουάριο σε ηλικία 91 ετών.

 Η εντυπωσιακή θαλαμηγός είχε κάνει την εμφάνισή της προ ημερών στο νησί της Αμμουλιανής στη Χαλκιδική, έχοντας ξεκινήσει κρουαζιέρα από την Κρήτη.

Το Mayan Queen IV είναι ένα πολυτελές γιοτ μήκους 93,25 μέτρα και βύθισμα 4,25 μέτρα., Έχει χαλύβδινο κύτος και υπερκατασκευή αλουμινίου. Αυτό αντιστοιχεί σε ολική χωρητικότητα 3879 τόνων. Μπορεί να φιλοξενήσει 16 επισκέπτες σε 8 καμπίνες με εσωτερική διακόσμηση από τον Terence Disdale και εξωτερικό ντιζάιν από τον Tim Heywood.

Στο Mayan Queen IV, όταν έπλεε στην Κεφαλονιά τον Σεπτέμβριο του 2018, είχε βρεθεί κρεμασμένη η 20χρονη influencer Sinead McNamara μονοπωλώντας το ενδιαφέρον του τύπου σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο κροίσος Alberto Baillères ήταν πρόεδρος του Grupo BAL και του ITAM και δραστηριοποιούνταν στον χώρο των εξορύξεων. Ήταν ιδιοκτήτης ορυχείων χρυσού, αργύρου, μολύβδου, ψευδαργύρου και της μπίρας sol.

Γεννημένος το 1931 στο Μεξικό, γιος του Ραούλ Μπαϊγέρες, του μεγαλύτερου μετόχου της πανίσχυρης ζυθοποιίας Cerveceria Moctezuma, η οποία μεταξύ άλλων παράγει τη μπίρα Sol και τα τελευταία χρόνια αποτελεί πλέον θυγατρική της Heineken International, σπούδασε Οικονομικά και κατάφερε να δημιουργήσει τον κολοσσό Bel, ένα γκρουπ το οποίο περιλαμβάνει δεκάδες εταιρείες, με σημαντικότερη όλων την Industrias Penoles, την πρώτη εταιρεία παραγωγής ασημιού σε ολόκληρο τον κόσμο και δεύτερη μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια εταιρεία ορυχείων στο Μεξικό, η οποία εκτός από ασήμι εξάγει πολλά ακόμη μεταλλεύματα. Άφησε πίσω του γυναίκα και επτά παιδιά, ενώ διάδοχός του στις επιχειρήσεις είναι πλέον ο 62χρονος γιος του, Αλεχάντρο, με εκτιμώμενη περιουσία 8,6 δισ. δολαρίων.