Skip to main content

Στο Λουξεμβούργο αύριο για το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ο Βαρβιτσιώτης

Βασικό θέμα στην ατζέντα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων είναι η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της 24ης και 25ης Ιουνίου.

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει αύριο, Τρίτη 22 Ιουνίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα συνεδριάσει με φυσική παρουσία των Ευρωπαίων υπουργών.

Βασικό θέμα στην ατζέντα του ΣΓΥ είναι η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της 24ης και 25ης Ιουνίου, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται ο ευρωπαϊκός συντονισμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η οικονομική ανάκαμψη, το μεταναστευτικό ζήτημα, οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας και ΕΕ - Ρωσίας, καθώς και η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής Ευρώ, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται ακόμη θέματα που αφορούν στη Διεύρυνση και Διαδικασία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης, τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, το Κράτος Δικαίου στην Πολωνία, τις Αξίες της Ένωσης στην Ουγγαρία, αλλά και τις σχέσεις ΕΕ-Ελβετίας.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο κ. Βαρβιτσιώτης θα συμμετάσχει επίσης στις διακυβερνητικές διασκέψεις της ΕΕ με το Μαυροβούνιο και τη Σερβία βάσει της Νέας Μεθοδολογίας Διεύρυνσης.

Μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής των αρχηγών κρατών της ΕΕ.